Jak podłączyć obrotościomierz??pontiac transsport

15 Wrz 2009, 00:29

witam zastanawiam sie jak mozna podłączyć by znowu działałał, mam w pontiaku wstawionego dizla i teraz mi nie działa obrotościomierz , ktoś doradzi jak to mozna podpiąć bede wdzięczny za odp pozdr..
kris303
Nowicjusz

Miejscowość: nowy sącz

15 Wrz 2009, 00:40

jeśli w silniku nie ma miejsca na czujnik, trzeba znaleźć miejsce skąd ma sobie pobierać obrotomierz impulsy (na przykład alternator) i przeskalować obrotomierz :wink:
zależy z czego silnik i jak miał pobierane impulsy w oryginale
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Wrz 2009, 20:39

jeszcze nie sprawdzałem co i gdzie bede chciał sie zabrać za to w najblizszym czasie silnik mam od passata rok 2000 2001 1.9tdi 130km, myslisz ze w tym silniku jest miejsce na czujnik?czy lepiej jest pokombinować z alternatorem?
kris303
Nowicjusz

Miejscowość: nowy sącz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Drogo, szybko i luksusowo - zestawienie wyjątkowych coupe!
    Tendencje wzrostowe w segmencie samochodów premium są mocno widoczne na rynku polskim od dobrych kilku lat. Sprzedaż rośnie systematycznie, dzięki czemu według danych pochodzących z raportu PZPM, w roku 2015 auta luksusowe ...
    Lexus ogłoszony najbardziej niezawodną marką
    Brytyjski portal oferujący porady dla konsumentów Which? przygotował ranking niezawodności marek samochodowych. Pierwsze miejsce zdobył Lexus. To kolejna z wielu nagród, którymi w tym roku wyróżniono ...