Podalem zdjęcia pomocnicze aby łatwiej wam było rozwiązać mój problem.
Prosze mi nie wyjeżdzać z propozycjami kupna nowego radia bo
1.Nie mam zbytnio czasu
2.Nie mam zbytnio na to ochoty.
3.Radio idzie dla osoby starszej której nie potrzebne są jakięs bajery.
4.Nie mam na to kasy.
A tak poza tym to wybierz się na jakaś giełdę z radiem i szukaj adaptera albo spróbuj tu - [link do oferty na Allegro wygasł]
Ps: Na takie pierdoły tylko tracisz czas na forum koszt podłączenia radia u jakiegoś mechanika który zajmuje się elektroniką samochodową to koszt ok. 25zł no i co najważniejsze czekasz ok. 20 min i masz wszystko zrobione.
Z tyłu na radiu masz napisane gdzie jest "+" i gdzie jest "–" na kostce od samochodu(czarna) jest czerwony przewód i czarny (czerwony + a czarny -) na wszelki wypadek możesz sprawdzić za pomocą miernika uniwersalnego czy rzeczywiście tak jest(jeśli nie masz miernika to sprawdź zwykłą żarówka na 12V czy zaświeci), jeśli tak to podpinasz czerwony do "+" na radiu a czarny do "–" na radiu.
Teraz kostka pomarańczowa z kabelkami od głośników odpinasz od kostki cztery kabelki (w zależności do których są podłączone głośniki) na kabelkach powinno być napisane "right+" i "right-" (prawy+ i prawy-) podpinasz do jednego z tych jajowatych złączy na radiu kabel "right+" tam co jest w kształcie "+" a "right-" tam co jest w kształcie "–". To samo robisz z kablami co jest na nich napisane "lefy+" i "left-" tylko ze podpinasz do drugiej jajowatej złączki w radiu.
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Lexus NX - najpopularniejszy SUV Lexusa w Polsce Zaprezentowany w 2014 roku model NX stanowi 40 proc. całkowitej sprzedaży japońskiej marki. Ma 4 640 mm długości i 1 645 mm wysokości. Pod maską może pracować jeden z dwóch napędów. Pierwszy to hybryda z 2,5-litrowym ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.