Jak polepszyć przyczepność autka na drodze...

30 Wrz 2010, 20:53

jeszcze powiedz ile Cię to zawieszenie kosztowało ;)
nie zapominajmy że to młody/a kierowca :wink: i pewnie nie będzie chciał podwoić wartości auta wrzucając wyczynowy zawias ;) co moim zdaniem w autku typu golf2 jest mało sensowne :wink:
jeśli chcemy zrobić autko do ścigania to OK :!: podpisze się pod tym 4ma łapkami ale nie do autka na co dzień z silniczkiem mocno poniżej 100KM na tone... sory dobre zawieszenie tak ale nie przesadzajmy bo zwiększy wartość auta kilkukrotnie :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Paź 2010, 10:17

taki zestawik można już mieć za ok. 3 tyś. nie mówię tu o najlepszej jakości częściach lecz tych które z pewnością są wytrzymalsze od seryjnego zawiasu. Moje owszem troszkę podniosło wartość autka :D tylko że ja mam nieco większą masę swojego autka i osiągi. ( zabieg konieczny )

zawieszenie gwintowane do golfa 2 ( 800 zł )

[link do oferty na Allegro wygasł]

rozpórki - ok 300 zł za 2 szt.

to jest kwota 1100 zł. myślę że nie jest to duży wydatek nawet jak na młodego kierowcę. lepiej troszkę pod zbierać pieniążków i mieć zawszę coś choćby o krok lepszego niż wkładać seryjne części które na naszych drogach zbyt długo nie pociągną

dodatkowo jak już parę postów wcześniej pisałem możesz lecz nie musisz, to zależy wyłącznie od Ciebie, założyć tuleje poliuretanowe,

[link do oferty na Allegro wygasł]

co jest kosztem dodatkowych 400 zł. lecz nie jest to konieczne. w znaczący sposób nie zmieni to sztywności autka lecz jego wytrzymałość.

a więc wszystko zamyka się w kwocie rzędu 1500 zł

pozdrawiam.
conest997
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km