Witam, mam problem. Ostatnio oblałem egzamin na prawko. Męczy mnie ta sytuacja.
Obrazek 1 - niebieski samochód to "mój" wyjeżdżam z drogi oznakowanej "ustąp pierwszeństwa" mam zielone światło, mam skręcić w lewo, z naprzeciwka jadą samochody, które też mają zielone.
Obrazek 2 - zrobiłem tak, dojechałem do torów, i nagle zza 2 samochodów wyskoczył trzeci wprost na mnie, dostałem po hamulcach i do widzenia (nie moja wina, że koleś się rozmyślił i wyskoczył jak dzik z rowu, ale co tam).
Jak prawidłowo rozegrać takie skrzyżowanie ? (Lechicka z Krakowską)
(Trochę źle to namalowałem, byłem bliżej czerwonych, byłem połową samochodu na torach, na wysokości prawych drzwi miałem jeden samochód, zza drugiego czerwonego wyskoczył samochód, który wyrósł z pod ziemi (IMO też miał skręcić w lewo, ale nagle się rozmyślił).
Jak nie zdam za 3cim razem to muszę najpierw wyjeździć 5 godzin i dopiero się ponownie zapisać, czy od razu mogę się zapisać i do terminu wyjeździć 5 godzin ?
Hmm.. trochę niedokładny rysunek, a i zdjęcia nie chcą mi się powiększyć, także z lekka słabo widzę. Ale czy przypadkiem Ty- nie zjechałeś za bardzo w prawo? Bo skręcając w lewo powinniśmy się zbliżać do lewej strony jezdni, a nie do prawej.
Dokładnie. Na obrazu za bardzo "przytuliłeś się" do samochodów czerwonych. Po co? Skręcając w lewo trzymasz się jak najbliżej lewej strony. Jeżeli Ty stałeś przednimi kołami na torowisku, a wyskoczyło Ci inne auto (żółte) to nie rozumiem dlaczego egzaminator dał Ci po hamulcach?
Jeżeli podjeżdżałeś to inna sprawa, egzaminator widocznie stwierdził, że doszłoby do kolizji i zareagował za Ciebie.
W przypadku gdybyś stał, to egzaminator powinien w tym momencie zwrócić Ci uwagę, a nie interweniować dopiero gdy pojawił się inny kierowca.
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Północ - Południe SKYACTIV, wielki finał wyprawy Mazdy Wyprawa Mazdy "Północ-Południe SKYACTIV" dotarła do mety. Właśnie zakończyła się dwutygodniowa podróż Haliny Mlynkovej i Łukasza Nowickiego w ramach projektu Północ-Południe SKYACTIV, realizowanego przez ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.