Jak przypisać kontakty do auta?

31 Lip 2022, 01:34

Witam, wie ktoś z was jak przypisać kontakty z telefonu do samochodu Fiata Bravo II t-jet? Nie ukrywając to dość ( według mnie) nie codzienny problem a mianowicie szukałem w ustawieniach jak i na różnych stronach internetowych z rozwiązaniem tej sytuacji.. Ale bez skutków.. Więc liczę na wasze rady i z góry dziękuję :)
Comic39
Nowicjusz

• 31 Lip 2022, 09:59

Masz tam oryginalny system multimedialny? Możesz podaj jego wersję, rodzaj?
    Z tego co się orientuję systemy multimedialne w tym modelu były przygotowywane razem z Microsoftem.

Telefon łączy ci się po BT z tym systemem? Możesz normalnie prowadzić rozmowy?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

31 Lip 2022, 12:09

Łączę się przez BT, rozmowy mogę prowadzić tylko aby zadzwonić muszę w telefonie wybrać kontakt a gdy z kolei ktoś do mnie zadzwoni wyświetla się na kokpicie obcy numer zamiast np Dawid, Marek itd. Chciałbym mieć przypisane kontakty aby móc wybierać osobę poprzez kierownicy multimedialnej 8)
    Comic39
    Nowicjusz

31 Lip 2022, 12:35

Masz tam system Blue&Me i czy po parowaniu telefonu miałeś komunikat o kopiowanie kontaktów?

Z instrukcji: "Blue&Me zapyta, czy chcesz skopiować spis telefonów z telefonu komórkowego zaraz po rejestracji z Blue&Me. Zasugerować wykonanie skopiowania spisu telefonów. Aby wykonać kopiowanie odpowiedzieć „Tak“, aby nie kopiować spisu telefonów odpowiedzieć „Nie“".

Załączam Ci całą instrukcję tego systemu do przejrzenia. Możesz spróbować usunąć z pamięci BT wszystkie zapisane parowania i wykonać je ponownie z danym telefonem.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
    Forumowicz VIP

31 Lip 2022, 12:48

Przy starym telefonie racja rzeczywiście skopiowało mi z automatu moje kontakty a od miesiąca mam nowy telefon i przy łączeniu bloue&Me nie ma problemu. Nie mam pojęcia dlaczego nie chce przypisać kontaktów, dziękuję serdecznie za instrukcje :D
    Comic39
    Nowicjusz

31 Lip 2022, 13:02

Spróbuj usunąć wszystkie sparowane telefony i kontakty. Następnie sparuj tylko ten nowy. Zobacz czy to pomoże.
    Rokiko
    Forumowicz VIP