Jak rozwiązać sytuację z takim autem

15 Lis 2014, 20:33

Proszę o pomoc.
3 miesiące temu kupiłem auto. po miesiącu chciałem je zarejestrować, niestety podczas zakupu dałem kompletnie ciała. Otóż sprzedający powiedział że niedawno odkupił od kogoś to auto i ma tą umowę. Kupiłem je. Dostałem tą dodatkową umowę. I tu jest haczyk. okazało się, że brakuje jeszcze jednej umowy, bo nie mam umowy pomiędzy właścicielem samochodu z dowodu rejestracyjnego a właścicielem z umowy. jednym słowem nie mam ciągłości umów. Dodatkowo policja zatrzymała mi dowód i gdy pojechałem na stację diagnostyczną na przegląd okazało się że nie ma numerów karoserii ( powinny być pod siedzeniem pasażera, a tam pustki). Proszę o podpowiedź co mam zrobić. poprzedni właściciel umywa od tego ręce.
tomo005
Nowicjusz

Auto: fiat punto

15 Lis 2014, 22:00

tomo005 napisał(a):Proszę o podpowiedź co mam zrobić

Cóż, wygląda na to, że kupiłeś kradzione auto, odpowiedz wydaje się oczywista, ale chyba nikt nie odpowie Ci wprost, bo byłoby to podżeganie... :evil:
yorki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1977
Auto: Ford Focus

16 Lis 2014, 01:35

tomo005 napisał(a): Dostałem tą dodatkową umowę. I tu jest haczyk. okazało się, że brakuje jeszcze jednej umowy, bo nie mam umowy pomiędzy właścicielem samochodu z dowodu rejestracyjnego a właścicielem z umowy. jednym słowem nie mam ciągłości umów.
w tym przypadku to faktycznie masz problem i to duzy.Bez tej pierwszej umowy k/s nie ma mowy o rejestracji samochodu czy tez odbiorze DR z WK po wykonaniu OBT.
tomo005 napisał(a):że nie ma numerów karoserii ( powinny być pod siedzeniem pasażera, a tam pustki).
Sprawdz dokładnie w bagazniku po prawej stronie pod wykladziną lub dodatkowo moze byc tam tez styropian-lub cos w tym rodzaju...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Lis 2014, 08:42

Sprawdziłem, w bagażniku, też nie ma tych numerów. Jeśli jest on na prawdę kradziony to co mam zrobić? Nie chcę przez auto warte 800 zł być karanym za paserstwo.
tomo005
Nowicjusz

16 Lis 2014, 16:11

tomo005 napisał(a):Sprawdziłem, w bagażniku, też nie ma tych numerów.
Ok,ok...Czy przy siedzeniu pasazera z prawej strony w wykładzinie jest zamontowana plastykowa pokrywka... :?: :?:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

16 Lis 2014, 17:56

Też tam nie ma. To pierwsze miejsce, które sprawdzałem.
tomo005
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster - historia
    Duster odniósł prawdziwy sukces, zdobywając serca 400 tysięcy klientów w ciągu niewiele ponad 3 lat od jego wprowadzenia do sprzedaży. W 2012 roku uplasował się na przykład w pierwszej dziesiątce najlepiej sprzedających ...
    20 lat na podium – Toyota Camry w USA
    Toyota Camry, choć jest japońskim samochodem, bardzo silnie kojarzy się z Ameryką. Nie tylko dlatego, że jest sporym sedanem, czyli typem auta, które Amerykanie lubią najbardziej. Camry to absolutny amerykański bestseller, ...

16 Lis 2014, 19:07

tomo005 napisał(a):Też tam nie ma.
Nr.vin czy wycięcia w wykladzinie i zamontowanej plastykowej pokrywki... :?: :?:
Tak więc pozostaje jeszcze:
1/Kielich amortyzatora przedniego prawa strona..
2/Bagaznik prawa strona-na plaskiej płaszczyznie.W tym miejscu trzeba świecic lampką i kukać pod kątem.Nr VIN jest tam wybity metoda punktową/grawerka/Jezeli nie kukasz pod kątem to mozesz go nie dojrzec.Miejsce to trzeba dobrze przetrzec szmatą...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

23 Lis 2014, 12:31