Jak ściągnąć gałkę z dźwigni biegów

20 Sie 2010, 10:19

Potrzebuję ściągnąć gałkę z dźwigni zmiany biegów przy VW Polo. Jak to się robi? Dziękuję!!!
Adrianek1
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

22 Sie 2010, 21:37

Jak się nie mylę ona jest wykręcana spróbuj w prawo odkręcać
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

24 Sie 2010, 22:59

samurajsj700 napisał(a):Jak się nie mylę ona jest wykręcana spróbuj w prawo odkręcać

Zgadzam się z tym .Przeważnie wystarczy odkręcić.
Suzin
Nowicjusz

Miejscowość: BDG

25 Sie 2010, 04:55

Koledzy, proszę, pogłębiajcie swoją wiedze, wykręcane gałki to już przeszłość, to historia, to lata Fiata 125 i Malucha. Dzisiaj są już nowe, inne technologie i o to się pytam.
Adrianek1
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

25 Sie 2010, 19:49

Koledzy, proszę, pogłębiajcie swoją wiedze, wykręcane gałki to już przeszłość, to historia, to lata Fiata 125 i Malucha. Dzisiaj są już nowe, inne technologie i o to się pytam.

Gałki był są i prawdopodobnie będą wykręcane tylko jest to inaczej rozwiązane zazwyczaj w gałce jest trzpień z metalu z gwintem a czasami jak gałka plastikowa to po prostu jest nagwintowana. Nie dawno ściągałem i siebie i w piance była zalany trzpień a ja ściągnąłem piankę to był kształt łba od śruby.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...
    Lexus LS - ponad 2500 bieżących udoskonaleń
    Od premiery w roku 2006, dotychczasowa generacja LS przeszła ponad 2500 bieżących udoskonaleń, zaś najnowszy LS dodaje do tego kolejne 3000 zmian, a wśród nowych elementów oraz innowacji technicznych znalazły ...