Jak sprawdzić gdzie przebywa mój samochód?

31 Lip 2016, 11:44

Witam, Mam zapytanie. Pożyczam często mój samochód pracownikom. No można powiedzieć, że to takie auto służbowe, którym ja jeżdżę prywatnie. No jako szef, rozumiem sytuację, że ktoś musi skoczyć do klienta, ale obawiam się, że pracownicy załatwiają jeszcze swoje sprawy- na mój rachunek. Chciałbym jednak rozwiać tę wątpliwość, że nie używają go do żadnych prywatnych celów.... Macie jakiś sposób na rozwiązanie mojego problemu?
F1 FAN
RC Auto Fant
Janik
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

31 Lip 2016, 13:49

Załóż GPS do samochodu. Możesz o tym poczytać w necie. Wiele firm z tego korzysta.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

31 Lip 2016, 14:25

Wiesz co, nigdy nie zastanawiałem się nad tego typu problemem, ale lokalizator gps wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Pooglądaj jakieś filmiki na YouTube- o tym jak to działa.
Albo wejdź na stronę spyshopu i poczytaj o tym sobie...
stig01
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2007
Auto: Golf IV
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

31 Lip 2016, 19:00

stig01 napisał(a):Wiesz co, nigdy nie zastanawiałem się nad tego typu problemem, ale lokalizator gps wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Pooglądaj jakieś filmiki na YouTube- o tym jak to działa.
Albo wejdź na stronę spyshopu i poczytaj o tym sobie...

a co to jest ten spyshop? Sorry, że głupie pytanie ale nie wiem.
F1 FAN
RC Auto Fant
Janik
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

01 Sie 2016, 08:11

Janik napisał(a):a co to jest ten spyshop? Sorry, że głupie pytanie ale nie wiem.

Jest to największa sieć w Polsce sieć sklepów detektywistycznych itp. gdzie możesz kupić na przykład właśnie nadajniki gps do samochodu czy roweru.
stig01
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2007
Auto: Golf IV
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

01 Sie 2016, 09:21

Mini lokalizator GPS rozwiąże Twój problem. Kupisz go w każdym sklepie detektywistycznym. Bez problemu będziesz mógł sprawdzić dokładną trasę samochodu.
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Zagato Coupé 2012
    BMW Zagato Coupé to typowe BMW widziane oczami włoskiej firmy Zagato, specjalizującej się w budowie nadwozi samochodowych. Stylistyka Zagato scala cechy typowe dla konstrukcji obu firm, tworząc rasowe coupé ...
    AUTOSALON i AUTOSERWIS 2009 / relacja
    W dniach 9 -11 października 2009 odbyła się jubileuszowa edycja Międzynarodowych Targów Motoryzacyjnych i Międzynarodowych Targów Technik Motoryzacyjnych AUTOSALON/AUTOSERWIS. Ofertę branży samochodowej zaprezentowało ...

05 Sie 2016, 18:17

Kiedyś chyba miałem coś podobnego..
Fleri
Nowicjusz

Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Fiat Punto EVO
Silnik: 1.4
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

30 Sie 2016, 12:27

Jakieś mikro gpsy ze sklepów szpiegowskich nie zawsze są najlepsze, bo przy szybszej jeździe może gubić sygnał. Lepsze są dedykowane do samochodów typu guardian, jest to bardzo wygodny system. W sumie to jest też dobre nie tylko by wiedzieć czy pracownik nie jeździ sobie na wycieczki, ale też faktycznie w przypadku kradzieży. Być może ubezpieczenie samochodu będzie wtedy tańsze jeśli się zaznaczy, że taki system monitorowania ma zamontowany.
raider
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 16 04 1986
Auto: Citroën C4

31 Sie 2016, 15:04

Sprawdź monitoring GPS od ikol.pl. Masz szeroki wybór usług i jest tanio i nie mają umów na określony czas, tylko możesz w każdej chwili zrezygnować.
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla

30 Lip 2019, 09:42

W takim razie warto postawić na wysokiej jakości system do monitoringu GPS, dlatego jeśli chcecie mieć również pełną kontrolę na przykład nad swoją flotą samochodów firmowych to warto sprawdzić rozwiązania od Flotman, które wyróżniają się zarówno skutecznością w działaniu jak i nowymi rozwiązaniami w aplikacji. Dzięki czemu też firmy transportowe mogą na tym dość dużo zaoszczędzić.
Robik45
Nowicjusz

30 Lip 2019, 15:28

Wyposaż samochód w GPS :ok: :ok: :ok:
radzio12
Nowicjusz

19 Sie 2019, 18:31

Myślę, że system gps to najlepsza opcja. Ja mam wszystkie służbówki wyposażone w transmobil i wiemy gdzie jest każdy pojazd.
Sebek87
Nowicjusz

10 Lut 2020, 10:42

Odpowiedź jest prosta - przy użyciu monitoringu GPS..... Reklama.....
Ostatnio edytowany przez Kao, 10 Lut 2020, 10:44, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin IV. 4.e
robertkowaler
Nowicjusz

12 Lut 2020, 10:08

Temat stary, ale chyba aktualny i to nie tylko przy samochodach. Jako że moduły GPS są dośc drogie i nie każdego stać, to ja zaproponuję coś takiego jak smartchwatch dla dziecka. Jest to zegareczek z GPS-em. Na allegro można wyhaczyć nawet za 50 zł. Do tego ściągamy darmową aplikację ze sklepu Play i mamy elegancki lokalizator. Potrzebna jest do tego tylko aktywna karta SIM. Kiedyś zastanawiałem sie na lokalizatorem dla drona, bo te jak wiadomo lubią "uciekać" niesfornym operatorom. Kupiłem coś takiego chyba właśnie za 30 czy 50 zł. Na smartfona ściągnąłem aplikację, dałem córze i poszła schować drona. Szukanie zajęło mi jakieś dwie minuty. Drona znalazłem w krzakach posypanych sianem. Dokładność poszukiwawcza wyniosła dokładnie 1,8 metra. Oprócz tego na aplikacji jest zaznaczona cała droga, jaką przebył dron.
Dlatego też myślę, że taki zegareczek, taka pieredołka do samochodu też się nada. Będziemy wiedzieli, gdzie w danej chwili jest auto i nawet jaką przebyło drogę oraz którędy dokładnie jechało. Sprawdzone w moim Peugeocie. Naprawdę działa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Sie 2021, 11:44

Najlepsza opcja to truckonline . Moja firma to posiada i widać gdzie jest auto, jak szybko jedzie, ile czasu już jedzie. Fajna sprawa
Aska85
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 12 1985
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: VW Polo
Silnik: 1,4
Typ: Inny
Rok produkcji: 2005