12 Lut 2020, 10:08
Temat stary, ale chyba aktualny i to nie tylko przy samochodach. Jako że moduły GPS są dośc drogie i nie każdego stać, to ja zaproponuję coś takiego jak smartchwatch dla dziecka. Jest to zegareczek z GPS-em. Na allegro można wyhaczyć nawet za 50 zł. Do tego ściągamy darmową aplikację ze sklepu Play i mamy elegancki lokalizator. Potrzebna jest do tego tylko aktywna karta SIM. Kiedyś zastanawiałem sie na lokalizatorem dla drona, bo te jak wiadomo lubią "uciekać" niesfornym operatorom. Kupiłem coś takiego chyba właśnie za 30 czy 50 zł. Na smartfona ściągnąłem aplikację, dałem córze i poszła schować drona. Szukanie zajęło mi jakieś dwie minuty. Drona znalazłem w krzakach posypanych sianem. Dokładność poszukiwawcza wyniosła dokładnie 1,8 metra. Oprócz tego na aplikacji jest zaznaczona cała droga, jaką przebył dron.
Dlatego też myślę, że taki zegareczek, taka pieredołka do samochodu też się nada. Będziemy wiedzieli, gdzie w danej chwili jest auto i nawet jaką przebyło drogę oraz którędy dokładnie jechało. Sprawdzone w moim Peugeocie. Naprawdę działa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...