Jak sprzedać

20 Wrz 2007, 09:43

Dwa tygodnie temu dostałam autko w tragicznym stanie, w tej chwili mam okazję kupić lepsze za małe pieniądze w poprzednie włożyłam trochę kasy, ale nie stać mnie na opłate oby dwóch. To wcześniejsze nie jest jeszcze zarejestowane czy mogę je w tej chwili sprzedać bo słyszałam że muszę nim jeździć pół roku?
Dominika
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

20 Wrz 2007, 10:14

Jeżeli nie jest zarejestrowane(nie ma tablic),to nie musisz go rejestrować.Nie musisz w tym przypadku również go ubezpieczać.Może ono sobie stać w ogródku jako eksponat.Ale zaznaczam - póki nie jest zarejestrowane i nie ma tablic :) .Możesz je równiez sprzedać(jak je ktoś kupi),choćby na części.Jest wiele firm,które skupują samochody po wypadkach,zgnite,zepsute itp.Nawet sami po nie przyjeżdżają :) .Wystarczy wziąść gazetę z ogłoszeniami.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Wrz 2007, 11:18

ono jest zarejestrowane (ma tablice) ale jeszcze nie na mnie więc jak i kiedy będe mogła je sprzedać
Dominika
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

20 Wrz 2007, 23:22

Sprzedać możesz w każdej chwili.Procedura jest taka: po kupnie samochodu masz czas do 30 dni na zarejestrowanie tego samochodu.W tym czasie możesz go sprzedać i obowiązek 30 dni przechodzi na nowego właściciela.Oczywiście musisz mieć umowę kupna-sprzedaży zakupionego przez ciebie samochodu i drugą taką umowę spisujesz na podstawie tej twojej.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawdzić normę emisji spalin?
    Jak można sprawdzić normę emisji spalin EURO? Nie widzę takiej informacji w dowodzie rejestracyjnym, ani karcie pojazdu. Są jakieś strony, gdzie można byłoby to sprawdzić np. po nr VIN?