Jak tankować w Niemczech?

02 Mar 2008, 23:45

Witam!
Chcialbym sie dowiedziec, czy w Niemczech da sie bezproblemowo tankowac gaz do auta z instalacja zalozona w Polsce?
Pytam, bo gdzies, kiedys slyszalem, ze trzeba miec specjalna nakladke czy cos takiego, bo dystrybutory w Pl i Niemczech sie od siebie roznia.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
MiKeLiBeRo
Nowicjusz

03 Mar 2008, 14:35

Bardzo dobry topic, mnie też to bardzo interesuje :lol:
Byłem, ostatnio w Niemczech i szczerze mówiąc to stacji z gazem jak na lekarstwo .
W sumie to w miejscowości Mulheim nie widziałem żadnej. 8) więc nie było jak sprawdzić. :lol:
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Mar 2008, 21:59

ja wiem tyle że mój kuzyn pojechał do anglii
roverem 620 lpg i tam nie miał ani nie ma problemów z tankowaniem gazu przynajmiej tam końcówki są takie same
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

04 Mar 2008, 18:29

Cholerka,wiem wiele,ale tego akurat nie jestem pewnien,więc nie będę wprowadzał was koledzy w błąd :(
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Mar 2008, 14:58

Z tego co wiem w zeszłym roku w punkcie tankowania LPG w Niemczech musisz zapłacić kałcję w wysokości zależnie od 20-50 euro za końcówkę do wlewu gazu w tym wypadku Polską potem jedziesz pod dystrybutor i tankujesz [sam] wracasz płacisz za gaz oddajesz końcówkę i dostajesz kałcję z powrotem.
jan0404
Nowicjusz

Miejscowość: piła

12 Mar 2008, 21:32

Z tego co slyszalem to sa wlasnie takie jakby to nazwac,nakladki,koncowki ktore sa albo uniwersalne albo pasuja do roznych typow koncowek wezy,to koszt jak sie niemyle okolo 10-20 zl,mowia o tym czesto w TVNTurbo
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 11
Miejscowość: Ratowice

13 Mar 2008, 15:48

Dzieki za pomoc ludzie. Juz mam taka koncowke, wiec spokojna glowa. Pozdrawiam!
MiKeLiBeRo
Nowicjusz

07 Cze 2008, 10:15

pełno końcówek-przejsciówek jest na allegro w niskich cenach, wystarczy poszukać :)
Rocky
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań