Jak to jest z tym BMW ? (za 12-15 tys. zł )

27 Paź 2012, 19:19

Witam,
ponieważ poszukuję auta za kwotę do 15 tys. - w oko bez wątpienia wpadły mi używane BMW a dokładnie E 46 ;)
Niestety znajomi mówią mi , że BMW to nic innego jak Będziesz Miał Wydatki ( aczkolwiek nie uważam ich za wiarygodne źródło ) - niemniej jednak wprowadza mnie to w konsternacje dlatego chciałbym się Was spytać o radę - Jak to naprawdę jest ;) W sumie dlaczego tak dobrze prezentujące się auta są w stosunkowo przyzwoitej cenie ?
Chciałbym poznać Wasze plusy i minusy, może jakiś użytkownik bądz eks-użytkownik wypowie się na ten temat ;)
Na co zwrócić uwagę?

Może ewentualne alternatywy do tej ceny ? :)

Z góry dziękuje za pomoc :piwo:
1Greg1
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 10 2012
Auto: Nie mam

27 Paź 2012, 19:25

Z reguły takie głupoty wygadują osoby które nigdy takiego samochodu nie posiadały a na codzień użytkują "fiata w LPG". Za 15tyś możesz spokojnie szukać takiej e46 np. z 2 litrową benzyną. Ścigant to nie będzie ale 150 km wystarczy do sprawnego poruszania się. Jak masz dobrego mechanika to możesz poszukać też 2 litrowego diesla przed liftem który ma 136km(w razie braku mocy, wrzucisz chipa). Jednak wiadomo, że ropniaka znaleźć trudniej w tej kasie w dobrym stanie. Ale to znów nie skrajnie mały budżet więc wiesz... ;-)
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

27 Paź 2012, 19:29

"Z reguły takie głupoty wygadują osoby które nigdy takiego samochodu nie posiadały a na codzień użytkują "fiata w LPG""

hehehe.. coś w tym jest ;) :ok:
1Greg1
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 10 2012
Auto: Nie mam

28 Paź 2012, 00:13

BMW jest to auto klasy premium. Auta tej marki robią duże roczne przebiegi, dodatkowo często wpadają w ręce osób, które lubią przykatować, pójść bokiem albo i się rozbić. Z uwagi na klasę auta części zamienne nie należą do tanich, także jeżeli trafisz na minę to faktycznie będziesz miał wydatki. Na pewno nie jeżeli chodzi o zużycie paliwa gdyż 90% silników BMW pali poniżej przeciętnej w swojej klasie (czyli aut ciężkich i dodatkowo RWD, wiadomo, że 1.9 sdi w polo spali mniej niż 2.0d w BMW 5er kombi...). W zamian jednak auto cechuje się ponadprzeciętną trwałością (nie dziwi brak korozji w egzemplarzach nawet około 20 letnich! - dotyczy większości modeli, czy też oryginalny kompletny niedziurawy jeszcze wydech po 20 latach i 300 tys km, amortyzatory, czy sprzęgło - w swojej BMW 23 letniej 265 tys km miałem sprzęgło, wydech i amorki przód od nowości, obecna moja ma 17 lat 255 tys km i również przynajmniej sprzęgło od nowości).
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

03 Lis 2012, 14:03

Szukaj w benzynie silniki ekonomiczne to 1,9 118km oznaczenie 318i może uda się znaleść 320i 150km to już fajnie jedzie bo te większe silniki to nie za taką kasę. Nie kupuj diesla tego 136km większość tych samochodów ma bardzo duże przebiegi w BMW wnętrze nie zużywa sie szybko a wieszkośc samochodów ma magiczne 198 tys. kup benzyne 118km może nie jest to demon prędkości ale jakoś jedzie wrzucisz lpg i bedziesz jeździć tano. Musisz zwrócić uwage na przednie zawieszenie.
emil900
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 2008
Auto: Audi A3 T4 merc190 Daihatsu
Silnik: 1.6 2.4td 2.0d 2.0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...