Jak to jest z współwłaścicielem?

20 Maj 2010, 14:20

Witam
Mam pytanie a mianowicie planuje kupić samochód i mam wiele pytań dotyczących ubezpieczenia samochodu.
Chciałbym zarejestrować samochód na siebie i wziąć drugiego współwłaściciela. Powiem szczerze, że chodzi mi o zmniejszenie kwoty ubezpieczenia, bo sam prawko mam dopiero tydzień :/
I nie wiem jak to jest z tym współwłaścicielem. Oboje jesteśmy z tego samego miasta, tylko, że ten drugi ma prawko 8 lat, samochód zarejestrowany na siebie, bezszkodową jazdę. Czy zyskam coś na tym, że wezmę go jako współwłaściciela??
I jeszcze jedno: słyszałem że podobno w Warcie jest rozdzielność współwłaścicieli, czyli ja walnę to mnie zabierają zniżki, on walnie- to jemu. Wie ktoś coś więcej na ten temat?
Z góry bardzo bardzo dziękuję.
Jestem zielony :/
zyjseprosto
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętokrzyskie

20 Maj 2010, 20:25

O rozdzielności nic nie słyszałem ale jak weźmiesz go na współwłaściciela to będziesz miał jego zniżki i swoje zwyżki do 25l.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, przygotuj się na zmianę czasu!
    Ostatnia niedziela marca to moment, gdy następuje zmiana czasu z zimowego na letni. Oznacza to utratę godziny snu i choć może się wydawać, że to niewiele, to jednak niewyspanie kierowcy może mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo ...