Witam. Ponad tydzień temu zakupiłem auto, wraz z samochodem przejałem od własciciela jego polisę OC w
Link4, która jest kompletnie opłacona i ważna do marca 2013 r. Dzwoniłem do konsultanta z zapytaniem czy jak bedę chciał przepisać polisę na moje dane to dojdzie do rekalkulacji składek, czy będę mógł korzystać z tej polisy aż do jej wygaśnięcia... Dowiedziałem się ze wraz z przepisaniem polisy dojdzie do rekalkulacji składek nie mam żadnych zniżek więc napewno naliczą mi wielkie stawki chciałem tego uniknać i pojeździć na tej polisie aż do jej wygaśniecia. W jaki sposób mogę tego uniknać ??
Mam w związku z tym 2 pytania...
Jeżeli przerejestruje auto, ale nie przepiszę polisy na moje dane to będę mogł jeździć na tej polisie az do jej wygaśnięcia ?? Czy link4 w jakiś sposób dowie się że auto zostało przerejestrowane i sami naliczą mi nowe składki ??
Myślałem też żeby nie przerejestrowywać auta aż do marca 2013. (wiem że nic mi za to nie zrobią bo w przepisach nie ma nic na temat kary za nie przerejestrowanie auta) I dopiero przed końcem wygaśnięcia polisy przerejestrować auto i przedłużyć wtedy polisę w link 4 lub wypowiedzieć polisę i poszukać tańszego TU.
Proszę o radę i opinię czy dobrze kombinuję i czy jest to wykonalne.
Pozdrawiam.