Jak wyciąć szybę w citroen xsara picasso?

16 Kwi 2015, 12:15

Witam,

Patent polega na tym ze mam 2 identyczne auta xsary jedna 2005 rok anglik na części i drugi 2007 mój którym jeżdżę. Problem polega na tym ze w moim aucie którego używam na codzień pękła szyba. Znalazłem fachowca który może mi wstawić używaną szybę ale pod warunkiem ze sam ja wytnę bo jest duże ryzyko że ona może pęknąć. Moje pytania to:
-czym mogę taką szybę wyciąć
-czy wogóle da sie to zrobić,
- czy jeśli uda się ją wyciąć to czy trzeba ją jakoś wyczyścić dokładnie bo podejrzewam że jakieś resztki kleju zostaną na niej jeśli tak to w jaki sposób żeby jej nie uszkodzić?

Dodam tylko ze jest to wersja z czujnikiem deszczu i chyba zmroku.
Oczywiście wiem ze jest duże ryzyko zniszczenia tej szyby ale nic tak naprawdę nie tracę bo i tak muszę kupić nową.

Uprzejmie dziękuje za wszystkie wskazówki.
booooomm
Obserwowany

Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: nie mam
Silnik: nie mam
Paliwo: Inne
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1912

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Structural Blue Edition
    Limitowana wersja Structural Blue Edition, pokazana w 2017 roku, to najciekawsza odsłona Lexusa LC. Sekretem tej wyjątkowej edycji specjalnej jest niebieski lakier Structural Blue, inspirowany barwą tropikalnego motyla Morpho ...
    Nowy Lexus IS oraz IS F w 2021 roku?
    Wiele wskazuje na to, że Lexus IS w najbliższych latach doczeka się następcy. Najnowsze informacje wskazują, że auto czekają spore zmiany - zostanie oparte na platformie TNGA, otrzyma nową turbodoładowaną jednostkę benzynową ...