Jak wymienić przednią szybę w Skoda Favorit.

06 Kwi 2010, 22:41

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wymianie przedniej szyby w samochodzie Skoda Favorit 135L 1991 rok prod.
Tego roczna zima mało łaskawie obeszła się z moją staruszką Skodzinką i przednia szyba po prostu sobie pękła i tak się składa że jutro jadę po szybę i chciałbym ją sam wymienić z tego co wiem to w tego typu samochodzie jest to bardzo proste , ale nie wiem od jakiej strony się za to zabrać i co jest mi potrzebne i czy uszczelka jest jedno razowa i po wymianie szyby trzeba ją zastąpić nową czy może zostać stara uszczelka.?
Stelios
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

07 Kwi 2010, 23:27

Najlepiej jechać do profesjonalnego zakładu wymiany szyb www.rewes.pl
smisa
Nowicjusz

Miejscowość: Dębica

07 Kwi 2010, 23:48

smisa napisał(a):Najlepiej jechać do profesjonalnego zakładu wymiany szyb

Ty chyba sobie żarty stroisz , już dawno jestem po wymianie tej szyby i sam sobie poradziłem z pomocą forum www.elektroda.pl (proszę znowu nie usuwać adresu tej strony bo jest to nie zgodne z prawem o wolności słowa i wypowiedzi)jak zawsze nie zawodne , a tu przez 24h cisza nikt nie dał żadnej rady już sobie wyobrażam jacy spece tu zaglądają i wielkich mechaników zgrywają jak nawet nie wiedzą jak wymienić szybę w starej skodzie gdzie niczym się nie różni wymiana szyby od malucha golfa 2 i łady . ŻAL
Ostatnio edytowany przez Stelios, 08 Kwi 2010, 00:14, edytowano w sumie 1 raz
Stelios
Nowicjusz

Miejscowość: Polska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...