Jak wyrejestrować auto którego nie zarejestrowałem

18 Maj 2017, 23:29

Dwa lata temu kupiłem samochód. Jednak do tej pory go nie przerejestrowałem na siebie. Ubezpieczenie OC opłacane było na mnie. Niedawno po raz kolejny dość poważnie się zepsuło, do tego zbliża się termin ubezpieczenia OC więc postanowiłem je zezłomować i wyrejestrować. Jak to załatwić? Czy w urzędzie komunikacyjnym będę miał jakieś problemy? Czy mogę to załatwić w mieście, w którym mieszkam czy muszę się udać do miasta w którym jest zarejestrowany samochód. Dodam że jest to drugi koniec Polski. Proszę o radę :)
Slawek34
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 02 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW e39
Silnik: 2.3i 170KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997

19 Maj 2017, 07:37

Musisz auto oddac na kasacje pojazdow. Oni wydadzą Ci zaswiadczenie o demontazu pojazdu. Z takim zaswiadczeniem, przebitymi tablicami i przecietym dowodem rej. (Zrobią Ci to na kasacji) udajesz sie do wydzialu komunikacji i piszesz wniosek o wyrejestrowaniu pojazdu. Na miejscu powiedza Ci co i jak. Nie bedzie zadnego problemu ze nie przerejestrowales auta i zalatwisz to wszystko w swoim urzedzie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Maj 2017, 17:21

Slawek34 napisał(a): Jak to załatwić?
Tak jak masz to opisane przez"Kao".Musisz jednak mieć dodatkowo orginał umowy k/s z poprzednim właścicielem pojazdu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe I generacji
    Jest to najstarszy i zarazem najprostszy typ instalacji LPG, z powodzeniem stosowany w samochodach z silnikami o zasilaniu gaźnikowym, nieposiadającymi katalizatora i sondy lambda. Instalacja gazowa I generacji pozbawiona ...