Jak z trakcją w tym fordzie ?

02 Sty 2016, 21:38

Witam po poszukiwaniu klasy F pomyślałem jeszcze może o jakims "Małym zabijace" :) I w oko wpadło mi coś takiego ogólnie

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Mniej więcej coś takiego i pytanie brzmi jak to z trakcją u niego ? Bo ośka taka moć a chciałbym co najmniej do 320km podbić jak by to latało ? Czy wystarczy dobry laczek i ogień ? :D
A4 B5 Sedan Quattro 2.7 BiT 460km
Sleaze
Nowicjusz

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: A4 B5 Quattro 2.7 BiT
Silnik: 2.7 BiT
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

02 Sty 2016, 22:57

Po pierwsze, nie jest zbyt mały :wink: , w tych pieniądzach znajdziesz fajniejsze(dużo mniej praktyczne ale fajniejsze) zabijaki. Co do serii, to jeździ nawet nawet. Jest trochę twardszy niż zwykły focus, ale nic bardzo wyczuwalnego, jest dosyć wygodnie. Prowadzenie jest nawet nawet, mimo wszystko preferuję megankę RS. Co do trakcji to się nie wypowiem, siedział na niemalże nowych p zero, dodatkowo nie było mi dane poupalanie po całości :/ Ogólnie przejedź się i sam oceń, nie ma co słuchać głosów internetu :D Aha, co do podbicia mocy do 320, może to być nieco ciężkie, i drogie. Kit na 300 kucy to okolice 15k za same części, dolicz montaż i strojenie.
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2007

03 Sty 2016, 02:03

Sleaze napisał(a):Witam po poszukiwaniu klasy F pomyślałem jeszcze może o jakims "Małym zabijace" :) I w oko wpadło mi coś takiego ogólnie

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... yc309.html Mniej więcej coś takiego i pytanie brzmi jak to z trakcją u niego ? Bo ośka taka moć a chciałbym co najmniej do 320km podbić jak by to latało ? Czy wystarczy dobry laczek i ogień ? :D

Ogólnie fajny pomysł auto bardzo udane, większych wad nie ma ale pamietaj że to jest w 100% co innego niż Twoje F typy :mrgreen:
Napęd na przód + mocny silnik to całkowicie inna bajka prowadzenia. Ogólnie spróbowałbym żeby samemu się przekonać oczywiście najlepiej umówić się z kimś kto ma już takie cuś. Jeździłem mocnym fwd turbo i średnio mi przypadło do gustu w kategorii zabawy.

Co do wzmocnienia to stały temat czyli zrób DP ewentualnie wydech jeżeli jest wąski, zapodaj ICka pewnie też dolot i dobre strojenie powinno wyjść około 300km i coś tam Nm...

Ale w/g mnie jak masz już wariata to po co Ci drugi wariat :mrgreen: :?:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota

03 Sty 2016, 03:14

Lubie wariaty :D A taki mały to fajnie gdzieś w zakrętach dupke wciągnąć itp. :D No niby faktycznie inny niż F typ bo jednak to kilka klas niżej... No dobra pozbieram kase i pomyśle dzięki za info :)
A4 B5 Sedan Quattro 2.7 BiT 460km
Sleaze
Nowicjusz

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: A4 B5 Quattro 2.7 BiT
Silnik: 2.7 BiT
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

03 Sty 2016, 14:16

A nie lepiej RS'a?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (był kiedyś taki zrobiony na 400KM)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

03 Sty 2016, 14:45

Koniu napisał(a):A nie lepiej RS'a?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 53206811c4
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 9af7d01d8d (był kiedyś taki zrobiony na 400KM)

Najgorsze w tych autach jest to że przez FWD wyżej tyłka nie podskoczysz i to w zakresie prędkości najbardziej użytkowych czyli do momentu złapania trakcji, tyłem nie pozamiatasz a walnięcia w plecy od 0 km/h nie poczujesz... tak jak w AWD. No i niestety swoje trzeba zapłacić i to sporo.

p.s

Kiedyś byłem świadkiem ustawki AWD 230KM ale mała masa z foką RSem zrobioną na 350KM i niestety do 140km/h nie było o czym gadać podejrzewam że jak byłaby dłuższa prosta to foka byłaby szybsza ale nie było więc problem z trakcją robił swoje.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Fuso, czyli drzewo wschodzącego słońca
    Na zaproszenie Mercedes-Benz Polska gościliśmy w Japonii. Głównym celem wyjazdu tam, oprócz odwiedzenia wystawy samochodów Tokyo Motor Show, była prezentacja firmy Mitsubishi Fuso Bus and Truck Corporation ...
    Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
    Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...

03 Sty 2016, 15:55

Ogólnie przednionapędówki nie nadają się na zabawki , nigdy nie zastąpią awd/rwd. FWD jest dobry na dupowozy, ale w innych przypadkach nie ma sensu.
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Rok produkcji: 2007