Jak założyc linkę do pedału gazu - Cinquecento

24 Maj 2012, 11:53

Witam nie dawno kupilem nowa linke do pedalu gazu do cinkuccento 700 i poprostu nie wiem jak ja zalozc chodzi mi w ogolnie ten caly pancerz jak ma byc moze ktos ma rysunek jak ma byc,pomocy,z gory dzieki
Marcin...
marcin06
Nowicjusz

Miejscowość: Jarocin
Prawo jazdy: 30 11 2009
Auto: Cinqucento 700,31KM
  • 24 Maj 2012, 12:00

A starą gdzie masz - jeśli w aucie to obejrzyj sposób mocowania..
    Zajrzyj do książki ..sam naprawiam CC700 '' - na pewno jest opis z fotkami ..
    Chyba, że ktoś Ci to opisze ..
    silvo44
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
    Prawo jazdy: 01 09 1983
    Auto: TOYOT YARIS III
    Silnik: 1,0
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2011

01 Cze 2012, 20:52

Przecież to jest dziecinnie prosta wymiana. Wypychasz gumę z karoserii, odkręcasz z trzymania koło gaźnika, zdejmujesz z gaźnika trzymanie linki, zdejmujesz z trzymania na pedale u góry.
    Takim samym sposobem zakładasz nową. Wpierw wkładasz w gumę od karoserii, zakładasz na pedał, na trzymaniu zakręcasz, zakładasz na zderzak na gaźniku. Wpychasz śrubokrętem gumę na swoje miejsce. Linka wymieniona, całość człowiekowi szaremu nie zajmuje więcej jak 20 minut. Jeśli Cię to przerasta polecam udać się z tym do pierwszego lepszego mechanika, wymiana to koszt 15-20 zł.
    "... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
    stasiowski121
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
    Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
    Silnik: 2.5 TDI AXG
    Paliwo: Diesel
    Typ: Van
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1997