15 Lis 2009, 22:04
Najpierw zastanów się,do czego jest ci to potrzbne.Jeżeli dla szpanu,to nie ma o czym pisać,bo wszystko jasne.
Jeżeli chcesz je mieć jako swiatła dzienne,to też nie ma za bardzo sensu,bo mogą zabrać dowód rejestracyjny.Jeżeli myślisz,że zaoszczędzisz na prądzie,to nie za dużo tego zaoszczędzisz.Każdy samochód ma dobrany alternator i akumulator tak,żeby dał radę zasilić potrzebne odbiorniki podczas jazdy.Wiele samochodów jeździ na światłach mijania(nie na dziennych) i akumulatory nie siadają.Więc taka oszczędność jest bez sensu.Załóż normalne światła dzienne i będziesz miał spokój.A jak akumulator masz słaby to nic ci nie pomoże.Nawet jazda bez świateł.Prędzej czy później będziesz musiał wymienić.W takim przypadku oszczędzanie na światłach jest bez sensu.
Ja np. w każdym samochodzie jak jadę mam włączone światła mijania(nie mam w żadnym dziennych),radio,radio CB,w lato klimę,zresztą w zimie też dość często włączam klimę,szczególnie w deszczowe dni jak parują szyby) do tego ogrzewanie tylnej szyby,przedniej szyby i lusterek no i dmuchawa.Te ostatnie włącza się oczywiście co jakiś czas,ale się włącza podczas jazdy.I akumulator z alternatorem dają radę bez problemu.więc jak masz sprawny alternator i akumulator,to też dzasz radę.
Więc zastanów się czy warto takie diody zakładać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...