Jak zatrzymać korozję

16 Lut 2015, 15:13

czy jak samochód łapie korozja to można to jakoś zatrzymać czy zostaje tylko wymiana częśći?
piegus
Początkujący

Auto: fiat

16 Lut 2015, 16:08

korozja sama z siebie nie powstaje, musi być uszkodzenie powłoki lakierniczej
jeśli masz uszkodzoną to się czyści zabezpiecza i maluje na nowo, jak już się nie da to wycina wspawuje nowy kawałek i maluje i tak w kółko
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Lut 2015, 10:57

możesz spróbować ze środkami typu nanoprotech można to stosować nawet na mokrą powierzchnię a potrafi zdziałać cuda! :)
kryształ

29 Mar 2015, 21:41

Ze swojej strony mogę polecić antykorozyjny lakier, nazywa się rust blocker i można go kupić za kilkanaście złotych, a jest naprawdę skuteczny. Na pewno będzie pomocny w zatrzymaniu korozji.
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

05 Kwi 2015, 21:46

Zależy jaka to rdza i gdzie jest - wszystko mozna zrobić, pytanie tylko o sens i koszta ...
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

07 Maj 2015, 19:13

u mnie w passacie czy oplu jak na nadkolu przy samym zderzaku wyrwało purchel to dokładnie obsmarowałem to mijsce towotem z gotowanym olejem i zachodzi to sobie powoli kurzem ale to w niewidocznym prawie ze miejscu jest i to mysle ze na pewno w pewnym sensie pohamuje postepowanie korozji w tym miejscu :)
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bolid R.S.17 Renault Sport Formula One Team
    Zespół Renault Sport Formula One zaprosił do Londynu przedstawicieli międzynarodowych mediów i swoich partnerów na premierę bolidu R.S.17, w którym kierowcy zespołu będą ścigać się w nadchodzącym ...
    Jak dzięki oponom zmniejszyć hałas w samochodzie?
    Hałas w przypadku ogumienia spowodowany jest przez tarcie oraz częstotliwość drgania opony i powietrza w niej. Zewnętrzny hałas toczenia jest parametrem szczególnym, ponieważ decybel (dB) jest jednostką logarytmiczną ...

26 Maj 2015, 11:06

Mam Mazdę 6 i zaczyna mi wychodzić rdza w nadkolach, coś poradzicie? :(
Galant
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 1.8 MZR 120KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004