Jak zlikwidować rysy na plastikach wewnątrz auta?

25 Maj 2007, 16:59

Chciałbym pozbyć się rys na plastikach kokpitu. Może ktoś zna jakiś środek lub sposób?
artur41
Nowicjusz

25 Maj 2007, 20:14

Jakiego typu to są rysy delikatne zarysowania czy takie głębsze?
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

26 Maj 2007, 07:33

Rysy te można zaliczyć do średnich. Są na drzwiczkach schowka. powstały w warsztacie gdzie "fachowcy" wyjęli je i położyli na czymś o ostrych krawędziach. Próbowałem je zlikwidować pastą Tempo ale to chyba nie najlepszy pomysł. Nic to nie dało. Myślę że trzeba podejść do nich jak do rys głębszych.
artur41
Nowicjusz

28 Maj 2007, 07:46

Ja też je mam wiecie czym to zmyć ?
Daroo
Początkujący

29 Maj 2007, 20:26

Takich rys nie da się zmyć. Jeżeli plastik na którym są rysy jest z taką delikatną fakturką to najlepiej jest wymienić taki element.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

30 Maj 2007, 17:12

No to mnie pocieszyłeś. Ale ja nie daję za wygraną. Jak uda mi się coś znaleźć to napiszę na forum.
artur41
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na zderzaku - przejaw agresji i braku wyobraźni
    W projekcie nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym znalazł się zakaz "jazdy na zderzaku" na autostradach i drogach ekspresowych. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej Jazdy Renault tłumaczą, jakie niebezpieczeństwa wiążą się z agresywnymi ...
    Będą Lexusy plug-in - to już potwierdzone
    Dziennikarze brytyjskiego magazynu motoryzacyjnego Fleetworld uzyskali oficjalne potwierdzenie, że Lexus wprowadzi na rynek samochody hybrydowe plug-in, umożliwiające ładowanie akumulatorów z sieci. Firma prowadzi ...

06 Paź 2009, 18:44

Rys na desce rozdzielczej niestety nie daja sie spolerowac.Jest na to tylko jeden sposob i w zadnym wypadku nie zrobisz tego domowymi sposobami tak zeby sladu nie bylo.Zajmuje sie lakierowaniem samochodow oraz naprawami typu SMART i taka naprawa wlasnie kwalifikuje sie do SMART.Domyslam sie,ze deska ma strukture potrzebujesz,specialny zel,kawalek silikonu (i wiele innych). Tym silikonem nasaczonym zelem zbierasz strukture ze zdrowego kawalka plastiku i przyklejasz go na rysy i zrywasz silikon-zostaje sama struktura :mrgreen: ,potem dobierasz lakier i lakierujesz sladu nie ma -to tak w skrucie.
seeb
Nowicjusz