Jak zlikwidować rysy na plastikach wewnątrz auta?

25 Maj 2007, 16:59

Chciałbym pozbyć się rys na plastikach kokpitu. Może ktoś zna jakiś środek lub sposób?
artur41
Nowicjusz

25 Maj 2007, 20:14

Jakiego typu to są rysy delikatne zarysowania czy takie głębsze?
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

26 Maj 2007, 07:33

Rysy te można zaliczyć do średnich. Są na drzwiczkach schowka. powstały w warsztacie gdzie "fachowcy" wyjęli je i położyli na czymś o ostrych krawędziach. Próbowałem je zlikwidować pastą Tempo ale to chyba nie najlepszy pomysł. Nic to nie dało. Myślę że trzeba podejść do nich jak do rys głębszych.
artur41
Nowicjusz

28 Maj 2007, 07:46

Ja też je mam wiecie czym to zmyć ?
Daroo
Początkujący

29 Maj 2007, 20:26

Takich rys nie da się zmyć. Jeżeli plastik na którym są rysy jest z taką delikatną fakturką to najlepiej jest wymienić taki element.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

30 Maj 2007, 17:12

No to mnie pocieszyłeś. Ale ja nie daję za wygraną. Jak uda mi się coś znaleźć to napiszę na forum.
artur41
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
    Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...
    Volkswagen up! - samochód do miasta
    Około 12 proc. rynku należy w tym roku do Volkswagena up!. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 682 egzemplarze. To najmniejszy samochód osobowy niemieckiego koncernu. Powstaje od 2011 roku w Bratysławie, wraz ...

06 Paź 2009, 18:44

Rys na desce rozdzielczej niestety nie daja sie spolerowac.Jest na to tylko jeden sposob i w zadnym wypadku nie zrobisz tego domowymi sposobami tak zeby sladu nie bylo.Zajmuje sie lakierowaniem samochodow oraz naprawami typu SMART i taka naprawa wlasnie kwalifikuje sie do SMART.Domyslam sie,ze deska ma strukture potrzebujesz,specialny zel,kawalek silikonu (i wiele innych). Tym silikonem nasaczonym zelem zbierasz strukture ze zdrowego kawalka plastiku i przyklejasz go na rysy i zrywasz silikon-zostaje sama struktura :mrgreen: ,potem dobierasz lakier i lakierujesz sladu nie ma -to tak w skrucie.
seeb
Nowicjusz