Jak zmiejszyć spalanie vento 1.9 td

27 Lis 2008, 17:42

jak mogę zmiejszyc spalanie i co może być powodem tego, że po mieście przy spokojnej jeździe za 50 zł nie zrobie 100 km??????????
can23
perła
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

29 Lis 2008, 17:39

sprawdz wtryski, ciśnienie pompy i ciśnienie w cylindrach tu musi być problem na trasie powinien ci spalić do 5,5l max po mieście może byc różnie zależy jaki czas stoisz w korkach
fredas
Początkujący

30 Lis 2008, 11:35

Nie wiem czy jest taka możliwość u ciebie w silniku bo ja mam Golf II 1,6 TD i ja akurat minimalnie popuściłem śrubę na pompie i przy niewielkim spadku mocy samochód pali o 0.5 l mniej - litrażowałem go 2 razy po przejechaniu ok 900 - 950 km.

Pozdrawiam
OphisR
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

30 Lis 2008, 12:54

a przy zakładaniu rozrządu można coś przestawić, że to będzie miało wpływ na spalanie.? co do zmniejszenia tej dawki paliwa to faktycznie, ptróbowałem ale bardzo słaby był później.
can23
perła
Nowicjusz

30 Lis 2008, 16:32

Skoro był słaby to znaczy że za dużo odkręciłeś ale metodą prób i błędów ustaw tak żeby nie było znacznego spadku mocy np. odkręć połowę tego co ostatnio. Odkręcaj bardzo mało - parę stopni powinno wystarczyć
OphisR
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

01 Gru 2008, 16:25

przekręciłem 180 stopni. eentualnie przekręce o 90 albo mniej ale to raczej nie powinno mnieć wpływu, żeby aż tak dużo palił.
Pozdrawiam
can23
perła
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

10 samochodów, które powinny stać się kabrioletami
    Są cięższe, bardziej skomplikowane i wymagają dodatkowej pielęgnacji. Ale odwdzięczają się stylem i bardziej bezpośrednimi wrażeniami z jazdy. Kabriolety mają coś w sobie. Jednak ich opracowanie jest dla producentów ...