Jak zrobić pług do malucha ????

24 Mar 2009, 15:14

Wo gule jest to możliwe żeby w maluchu był pług??
elek17
Nowicjusz

24 Mar 2009, 19:57

Kolego elek po pierwsze zwracaj uwagę na poprawność stylistyczną i ortograficzną. A co do zamontowania pługa do malucha to wszystko jest możliwe! Potrzebny jest tylko dobry pomysł,chęci i umiejętności! Dobra rama mocująca pług i gotowe ale jeszcze pozostaje podnoszenie tego sprzętu a taka pompa i całe oprzyrządowanie jej to nie małe koszty!Ale pozostaje tylko jedno pytanie po co pług do malucha ? Bez sensu moim zdaniem!
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

24 Mar 2009, 21:12

Jak to po co ? Mam teraz na warsztacie maluszka do niewielkich poprawek blacharskich . Będzie na nim ....... właśnie pług do odśnieżania . Do odśnieżania placu manewrowego pewnej firmy prowadzącej nauke jazdy . Sam pług jest robiony przez pewnego rzemieślnika i prawdopodobnie dobrze się sprzedaje . Nie widziałem jego konstrukcji , ale podejrzewam że podnoszenie lemiesza jest zrobione nie na hydraulice , tylko na śrubie rzymskiej ( proste i skuteczne ). Mocowanie jest proste - pod śruby zderzaka i płoza wsunięta w wycięty otwór środkowej belki pod karoserią ( za resorem przednim ) Do tego wszystkiego łańcuchy na tylne koła i sprzęt gotowy . Takie są plany zleceniodawcy , a czy się sprawdzi ...... zobaczymy , napisze o tej samej porze w przyszłym roku
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

24 Mar 2009, 23:09

Jak się mieszka w Szklarskiej Porębie to taki pług się przyda a nie odśnieżanie łopata chyba ze wolisz odśnieżać łopata bo ja mam już dość właśnie dzisiaj napadało 30 cm
elek17
Nowicjusz

12 Maj 2009, 15:28

Potwierdzam. Podnoszenie odbywa się ręcznie. Jest taka firma w Skoczowia, która robi takie pługi do maluchów. Swojego czasu było o niej głośno. Nie pamiętam jednak ani telefonu ani adresu.

Ja zapłaciłem za pług razem z montarzem 960zl.

Odśnieżałem nim stacja benzynowe. Jest bardzo praktyczny, ale przedewszystkim tani:-)

Ja go wykorzystałem do świadczenia usług zimą. Dał mi sporo zarobić:-)
Ostatnio edytowany przez eryk12, 13 Maj 2009, 01:04, edytowano w sumie 1 raz
eryk12
Nowicjusz

Miejscowość: Sląskie
Auto: Passat
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...