REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Automatyczna hydrauliczna to najpopularniejsze jak dotąd skrzynie najczęściej spotykane choć stopniowo wypierane są przez inne modele. Nie jest to DSG jak dodałeś w nawiasie.karino3 napisał(a):Automatyczna hydrauliczna (klasyczna DSG)
Będziesz tam miał DSG które ma siedem biegów. Kupując taki samochód sprawdź dokładnie skrzynię, a najlepiej sprawdzić czy sterownik skrzyni nie ma w pamięci żadnych błędów. Warto też dowiedzieć się czy był kiedykolwiek wymieniany olej w takiej skrzyni.karino3 napisał(a):Volkswagen Golf 1,6TDI CR/ DSG tak 5 letniego
A jeździłaś automatem? Czy są bardziej awaryjne myślę że jeżeli dba się o nią to trwałość może nawet będzie większa od manualnej skrzyniewiszon napisał(a):Chyba są mniej awaryjne.. ja jako kobieta wolę prowadzić z manualem
Nie koniecznie, chyba lepiej w warsztacie który naprawia tylko automaty. Oni będą lepiej obcykani w tym temacie. Znajdź sobie taki warsztat i podjedź wcześniej lub zadzwoń zapytaj ile taka usługa kosztuje i jak to wygląda. Myślę, że do około 250zł.karino3 napisał(a):czyli najlepiej sprawdzić stan skrzyni w serwisie Volkswagena tak ?
Wszystko zależy od tego jaki to był automat i gdzie jeździłaś. Jak byś postała np w korku 2-3 godziny to myślę że odpowiedź by była automat. Jak jeździmy w trasę lub wtedy kiedy nie ma kroków jazda manualem jest też fajna szczególnie wtedy kiedy mamy mocniejszy silnik.ewiszon napisał(a):No jasne, że jeździłam ale chyba zbyt zakorzenioną mam jazdę z manualną skrzynią żeby spodobał mi się automat