Jaka instalacja LPG do Astry II 1.8?

26 Cze 2014, 11:20

Polecam Ci wybrac się do Alltop (warszawa, ul chodeckiego). to jest partnerski warsztat STAG montują instalację STAG, LOVATO i Landi Renzo
ja robiłem u nich lpg w swojej merivie
rafalkoza
Obserwowany

Auto: Opel Meriva

26 Cze 2014, 20:43

Instalacja jest dobra a przedewszystkim Isa2, ale wymaga dobrej konfiguracji. Reduktory ac na początku produkcji były fajne i jeżdżą do dziś, później jednak coś się stało i bywały partie które nie były najlepsze. Bywa, że spaceruje ciśnienie co automatycznie zasadniczo zmienia dawkowanie paliwa. Uważam, że obecnie znacznie lepiej spisują się reduktory KME.
Polecam również wtryskiwacze Hana. Nie mam z nimi żadnych problemów i są bezawaryjne. Porównywałem ich wydajnośc z Barracudą i wypadają lepiej. Jak jest z bezawaryjnością wtryskiwaczy Barracuda nie wiem ale wydajość w porównaniu do Hana mają odrobinę mniejszą.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

26 Cze 2014, 21:24

Cenne spostrzeżenia :) :)

A jak Twoim zdaniem spisują się listwy wtryskowe Stag AC W01 ?
mariotu
Początkujący

Prawo jazdy: 01 12 2007
Auto: VW Golf
Silnik: 2.0 GTI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

27 Cze 2014, 10:58

Ja również dołączam się do pytania, bo widać, że się na tym bardzo dobrze znasz. A rzadko jest coś napisane o tych wtryskach. Pozdrawiam :D :D
gero242
Początkujący

Prawo jazdy: 09 04 1990
Auto: Audi A4

27 Cze 2014, 14:37

Cóż. Nie rozbierałem tej listwy, ale obawiam się, że konstrukcyjnie będzie zbudowana jak Valtec tylko będzie miała mocniejsze sprężynki by skrócić czas zamknięcia tłoczka. Valtec po przebiegu 10 000 km stawał się nie precyzyjny a jak tu jest - nie wiem.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

27 Cze 2014, 20:23

Aha to dzięki wielkie za poświęcony czas, jak kiedyś będziesz miał okazje taki rozkręcisz to napisz bardzo chętnie się czegoś jeszcze dowiem, Pozdrawiam :)
gero242
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

McLaren P1 hybrid - 2,8 sek., 903 KM
    Propozycja z Wielkiej Brytanii to jeden z najmocniejszych samochodów, obecnych na światowym rynku, zastępująca legendarny model F1. Postanowiono w niej sięgnąć po najnowsze, dostępne rozwiązania. Z tego powodu pod ...
    Buty inspirowane Lexusem CT
    Od prawie trzydziestu lat ludzie wybierają samochody Lexusa, by wygodnie podróżować na większych i mniejszych dystansach. Okazuje się, że od teraz w Lexusach można również… chodzić. A to za sprawą butów ...

28 Cze 2014, 18:16

A no tak wcześniej, ale jak zadawałem to pytanie to jeszcze nie wiedziałem, że je montujesz. Marotu ja właśnie mam instalację STAG-a i też o tym nie słyszałem bo nic u mnie się nie dzieje, więc jakbyś mógł dopowiedzieć coś to byłbym wdzięczny :)
gero242
Początkujący

28 Cze 2014, 22:50

nic negatywnego akurat dopowiedzieć nie mogę, bo Stag robi dobrą robotę i moim zdaniem, jeśli coś nie działa tak jak należy, to jest to wielki wyjątek. ;)
mariotu
Początkujący

Prawo jazdy: 01 12 2007
Auto: VW Golf
Silnik: 2.0 GTI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna