Jaka jest możliwość usunięcia auta z parkingu?

16 Sty 2011, 13:52

Piszę w tym dziale bo nie znalazłem lepszego, mam nadzieję że nie namieszałem :)
Otóż mam takie pytanko. Stoi sobie autko oblepione reklamami na środku parkingu (od dłuższego czasu). Czy jest możliwość usunięcia tego auta przez jakieś służby? Czy jak ktoś postawił autko i o nim "zapomniał" to będzie stało aż rdza go nie zje?
napkom
Nowicjusz

Miejscowość: Łask

16 Sty 2011, 14:10

napkom napisał(a):Czy jest możliwość usunięcia tego auta przez jakieś służby?

... jeżeli ma tablice to nie bardzo ... i jesli nie przeszkadza w ruchu ...
... zawsze możesz zadzwonić na policję - powiedz, że od kilku tygodni pod blokiem stoi auto, wygląda na porzucone, żeby sprawdzili czy właściciel go nie szuka ...
... może podadzą Ci jego dane - sam wtedy powiesz aby odjechał ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

16 Sty 2011, 19:21

Zdemontuj mu w nocy tablice rejestracyjne . Albo spróbuj go zepchnąć tak by choć troszkę wystawał tyłem na ulicę. Wtedy jest podstawa do odholowania takiego auta.

Policja nie poda osobie trzeciej danych właściciela pojazdu.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Sty 2011, 21:42

Hehe o tym nie pomyślałem ;) Czyli jak tablice "znikną" to takiego szrota będzie można odholować? I co grozi właścicielowi w takim przypadku bo nie chcę sobie kłopotów zrobić ;)
napkom
Nowicjusz

16 Sty 2011, 21:53

kradzież i niszczenie mienia jest karana z KK poszukaj sobie co za to grozi,
jeśli to nie jest Twój teren prywatny tylko publiczny parking to nic z tym nie zrobisz
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

16 Sty 2011, 23:13

Jedyne wyjście podał kolega Dishman. Albo to pierwsze albo to drugie. To pierwsze to jest bardziej juz żodziejstwo i można sobie narobić koło d..y. Ale to drugie....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Megane - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomiczny silnik zapewniający przyzwoite osiągi to 1,6 dCi o mocy 130 KM i średnim spalaniu na poziomie 4 l/100 km . Odmiana ta została wyceniona na od 88 tys. zł i nie występuje z automatyczną skrzynią biegów. ...

17 Sty 2011, 01:02

a to 2 jest też karalne i założe się że wśród sąsiadów/na monitoringu znajdzie się kto to zrobił :wink: a właściciel nie omieszka obarczyć "psikusanta" kosztami, a potem jeszcze poda do sądu :evil:
BTW jeśli nie jesteś właścicielem parkingu to dlaczego chcesz usuwać nie swój pojazd z niego?? a co by było jakby Tobie "ktoś życzliwy" zrobił to samo z twoim samochodem?
i druga sprawa ten samochód czy jak go nazwiemy jeśli jest opłacny i ma tablice nie łamie żadnego przepisu więc dlaczego ma być usunięty?? bo Ty nie masz gdzie zaparkować??
pocieszny
Forumowicz VIP

17 Sty 2011, 16:04

Nie pisałem że stoi u mnie przy bloku :) Po prostu widziałem kilka razy autka oblepione z każdej strony reklamami stojące na parkingu i robiące za reklamę stacjonarną i się zastanawiałem czy nie łamią przepisów. No i właśnie mnie też ciekawiło czy ktoś "życzliwy" z konkurencji nie może sobie konkurencyjnej reklamy usunąć.
napkom
Nowicjusz

18 Sty 2011, 01:39

pocieszny napisał(a):i druga sprawa ten samochód czy jak go nazwiemy jeśli jest opłacny i ma tablice nie łamie żadnego przepisu więc dlaczego ma być usunięty?? bo Ty nie masz gdzie zaparkować??

Jeżeli ktoś jest takim patafianem, że robi sobie z parkingu plac reklamy i nie potrzebuje żadnych zezwoleń, ani opłat, to również bym się wkurzył.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Sty 2011, 08:55

Dishman napisał(a):
pocieszny napisał(a):i druga sprawa ten samochód czy jak go nazwiemy jeśli jest opłacny i ma tablice nie łamie żadnego przepisu więc dlaczego ma być usunięty?? bo Ty nie masz gdzie zaparkować??

Jeżeli ktoś jest takim patafianem, że robi sobie z parkingu plac reklamy i nie potrzebuje żadnych zezwoleń, ani opłat, to również bym się wkurzył.

a czym się różni parkowanie oklejonego auta od parkowanie Twojego auta :?:
prosze wytłumacz, tak samo opłacone tak samo zarejestrowane...
pocieszny
Forumowicz VIP