Jaką kamerę samochodową kupić?

06 Maj 2011, 12:38

Witam wszystkich

nie wiem czy temat założyłem w dobrym dziale, jeśli nie to nie bijcie :D
Mam problem, ponieważ stoję przed koniecznością zakupu kamery, która będzie służyła do nagrywania tego co się dzieje podczas jazdy na potrzeby amatorskiego filimku. Zdaję sobię sprawę, że profesjonalny sprzęt kosztuje dużo, a niestety nasz budżet jest dosyć mocno ograniczony - 450zł. Ważne jest żeby była kompaktowa i miała dobry sposób mocowania, no i oczywiście miała stosunkowo dobrą jakość nagrań.

Szukając w necie w różnych sklepach motoryzacyjnych, optycznych i sklepach z gadżetami znalazłem tylko coś takiego:

http://www.2future.pl/Produkt/648/kamera_samochodowa

Parametry wydają się być w miarę OK, w cenie się mieścimy, a do tego dojdzie jeszcze większa karta SD, mocowanie też wydaje się być nie najgorsze. Dziwi mnie to, że nie mogłem znaleźć nic innego, stąd też się waham.

Czy ktoś z was stał może przed podobnym wyborem kupna takiej kamerki?
A może ktoś miał styczność z kamerką ze sklepu powyżej?
Jak myślicie warto zainwestować ?

Będę wdzięczny za każdą pomoc!
Stafenio
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

07 Maj 2011, 07:31

silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

27 Maj 2012, 10:03

ja korzystam z kamerki ABUS TVVR11000.

[link do oferty na Allegro wygasł]

cena super, biorąc pod uwagę możliwości :)
syko
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Audi A4 B7

13 Wrz 2012, 09:56

Wszystko jest kwestią budżetu jaki posiadamy an ten cel,ja oprócz kamerki polecam także czujnik parkowania- świetna i przydatna rzecz. Szczególnie kiedy mamy ograniczoną ilość miejsca,przestrzeni na parkingu.
Avde
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 05 1998
Auto: Ford

21 Wrz 2015, 10:47

Witam,

Ja polecam dołożyć trochę kasy i kupić porządny sprzęt. Testowałem kilka tanich kamer, włącznie z tymi media tech, overmax czy jakimiś bublami z Biedronki...

Powiem tak, ja kupiłem od dystrybutora JSE kamerę i jestem mega zadowolony. Macie opcję za 169 zł i za 259 zł (ta już wykonana z metalu). Moja rodzina jeździ na tych sprzętach i jesteśmy zadowoleni. Model kamerki to JCE CDR-126.
SzczeryJerry
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 10 2004
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Peugeot 407
Silnik: 2.7 HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi

08 Lis 2015, 12:36

Popatrz w necie o Xblitz GO. Cena bardzo przystępna, jakość wykonania i obrazu na prawdę bardzo dobra. W dodatku ma małe wymiary więc ładnie się komponuje z wnętrzem:P
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy polskie autostrady są warte swojej ceny?
    Jakość autostrad w Polsce to temat, który budzi w kierowcach wiele emocji. Polityka inwestycyjna w infrastrukturę drogową, w tym autostrady, jest jednym z kluczowych wyzwań dla polskiego rządu. Wysokie koszty przejazdu, ...
    AMAZING PARTS - SKODA Octavia rozebrana na części
    SKODA razem ze School of Form zorganizowała wyjątkowe wydarzenie AMAZING PARTS, podczas którego Nowa Skoda Octavia zostanie rozebrana na części, a z nich młodzi projektanci/studenci School of Form, pod okiem znakomitego ...