Jaka marka Tirów jest najlepsza

31 Mar 2015, 08:17

Myślę, że najlepszy jest zdecydowanie MAN TGX. Mam wielu znajomych, którzy nimi jeżdżą i są bardzo zadowoleni.
Marek00
Nowicjusz

Auto: Fiat 126p ;)

01 Kwi 2015, 10:12

Scania, Volvo, Renault, DAF, Man, no i Mercedes. To najlepsze marki tirów. Jeśli chodzi o modele, to wszystko już zależy od tego czego dokładnie od naszej maszyny oczekujemy i w jakiej branży działamy.
patryk2
Obserwowany

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Scania

31 Mar 2019, 22:02

No mercedes raczej :D A jak jeszcze widziałem w Emilianowie nowego actrosa, to o panie. Nie mam pytan
Kolego
Obserwowany

13 Maj 2019, 01:44

@up
Chodzi Ci o salon Mercedes Trucks w Siedlcach? Jak wrażenia na miejscu? Salon wygląda naprawdę profesjonalnie, warto się tam wybrać?
simon55
Obserwowany

30 Maj 2019, 09:18

Jeździłem do tej pory tylko Renault Magnum i DAF 105 XF. Moim zdaniem DAF jest trochę lepszy i wygodniejszy. Co do awaryjności w Renault trochę elektryka wariowała po za tym nie było problemów ani z jednym ani z drugim. Dodam że regularnie serwisowane.
pemoko
Obserwowany

Miejscowość: Białystok

30 Maj 2019, 09:47

Mój znajomy odkąd pamiętam jeździ Volvo ale jaki to model dokładnie to już wam nie powiem i sobie chwali. Powiedział że jechał parę razy Actrosem i jak by miał wybierać to raczej Volvo choć w nowych modelach zarówno jeden i drugi nie mają między sobą jakiejś wielkiej różnicy. Chodzi oczywiście o ciągniki siodłowe.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RC F Track Edition - cztery końcówki wydechu
    Coupé Lexusa to sportowe auto zbudowane według tradycyjnej receptury - ma potężny, 5-litrowy silnik V8 z przodu, 2-drzwiowe nadwozie i napęd wyłącznie na tylną oś. Lexus RC F prezentuje również klasyczne podejście ...

30 Maj 2019, 09:58

Z cieżarowkami juz jak z autami znajomy w firmie dostał nową Scanie w automacie (lora) wybiło ok 250 tyś i wysypała się skrzynia. Drugi z tej samej firmy nie chce nowego i jeździ starym Dafem ma juz ponad 1 mln i szef go opier.... że ma oddać to auto i kupuje mi nowe to ten nawet na bazę nie zjeżdża tylko Dafika pod domem trzyma hyhy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Lip 2019, 09:49

Mercedes, Scania, Man, Volvo to chyba takie najbardziej chodliwe marki ostatnimi czasy :ok: :ok:
Starhurt
Nowicjusz

Miejscowość: Działdowo
Prawo jazdy: 01 01 1992
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nissan
Paliwo: Inne
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

05 Lip 2019, 13:01

Starhurt napisał(a):Mercedes, Scania, Man, Volvo
to w Europie ale np. w USA chyba króluje Peterbilt moim zdaniem te ciągniki siodłowe robią wrażenie :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

10 Lip 2019, 14:45

W Polszy w szczególności Mercedes, teraz właśnie w Jaworze powstaje nowa fabryka - będzie tego sporo. Ja już się przesiadłem na Actrosa co też poleciłem moim kolegom, ceny napewno pójdą w doł. Wszystko załatwiłem i wszystkiego dowiedziałem się w salonie Mercedesa w Warszawie.
kor45ba
Nowicjusz

Auto: Nie mam

24 Lip 2019, 22:18

Masz dobre wyczucie rynku, bo to prawda. Zwiększenie podaży = zmniejszenie cen. Przejście na mercedesy rozważamy odkąd w eter poszła informacja o rozpoczęciu budowy fabryki. Części będzie o wiele więcej i będą też przez to tańsze, dlatego warto przesiąść się na Mercedesy w Polsce. Polecam salon w Będzinie, dla ślązaków zdecydowanie bliżej
Robcio81
Obserwowany

08 Mar 2020, 20:11

Myślę, że najlepszy jest zdecydowanie MAN TGX. Mam wielu znajomych, którzy nimi jeżdżą i są bardzo zadowoleni.

Też o dziwo myślę, że MAN TGX to bardzo dobra maszyna. Ewentualnie Renault Premium też wydaje mi się niczego sobie. Scania to wiadomo - mercedes wśród ciągników siodłowych, choć trochę przereklamowany, nie mniej jednak sylwetka "Skakanki" to swoisty majstersztyk. Choć nowy MAN 2020 pod względem stylistyki to coś niesamowitego. Ale wiadomo - koń ma przede wszystkim jeździć i być funkcjonalny, a dopiero później wyglądać ;) No i pamiętajcie że "każdy chwali swoje". Więc każdy kto będzie jeździł Volvo będzie pewnie chwalił Volvo i tak dalej. A moim zdaniem zawsze jest zasada "jak se dbasz tak se masz".
AEROGRAFIT STUDIO - Artystyczne malowanie aerografem kabin tirów, ciągników siodłowych i ciężarówek
aerografit
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Oświęcim
Prawo jazdy: 14 10 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mitsubishi Lancer
Silnik: 1.3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998