Jaka nawigacja GPS: Becker z215 vs. garmin nuvi 3790t

19 Lis 2010, 22:14

otóż zastanawiam się nad tymi nawigacjami i nie wiem którą wybrać - chodzi mi głównie o komunikaty TMC

czy te urządzenia mają TMC Premium i jak to jest z tym TMC premium płatne czy nie płatne? od razu zaznaczam że jeżdżę nie tylko po Polsce ale również Niemcy, Austria... (w ogóle cała Europa) Proszę o pomoc

link do strony z rzetelnymi informacjami bardzo mile widziany (bo ja ciągle tylko reklamy znajduje ;] )
oveprophet
Nowicjusz

Miejscowość: kontownia

03 Maj 2012, 12:36

Becker Z215 już wyszedł z produkcji ale wracając do TMC. Tak w tym modelu TMC Premium było bezpłatne.
Co do Garmina i modelu o któym mowa, tam także TMC jest bezpłatne.
Pamiętajmy jednak, że TMC działa na wybranych obszarach Europy. Niestety Polska jest tym obszarem gdzie TMC działa bardzo słabo.
navifan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

14 Sie 2013, 16:57

Z TMC w Polsce można już korzystać od 3 lat. Komunikaty tmc/rds dostarcza CE-Traffic (Radio ZET),i Mediamobile Nordic (RMF FM).
algagps
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 11 04 1958
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler
Silnik: 3,8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

24 Paź 2013, 10:17

Rzeczywiście na początku było trochę problemu z TMC na terenie naszego kraju. W tej chwili sytuacja jest już unormowana. Komunikaty w zdecydowanej większości krajów są bezpłatne. W kilku krajach, gdzie ta usługa jest płatna, dostajemy 3 m-ce na jej sprawdzenie nie musząc za to płacić.
garmin
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 11 1990
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Verva Street Racing 2016
    W miniony weekend odbyło się jedno z największych wydarzeń motoryzacyjnych w Polsce. Festiwal Verva Street Racing 2016 zgromadził tysiące miłośników motoryzacji, dla których organizator przygotował wiele atrakcji. ...