Jaka nawigacja najlepsza do 1200zł

31 Sie 2009, 21:09

Jedną z lepszych jest Mio P560 to urządzenie odznaczające się stylową i nowoczesną obudową, wewnątrz zainstalowano najowszą wersję systemu Windows Mobile 6.0 ze spolszczeniem. Palmtop posiada wbudowany 20 kanałowy odbiornik GPS (SiRFstar III), moduł Bluetooth 2.0, który zapewnia współpracę z dowolnym urządzeniem zewnętrznym wyposażonym w moduł BT oraz bezprzewodową kartę Wi-Fi 802.11b+g, która umożliwia połączenie z Internetem oraz darmowe rozmowy telefoniczne poprzez wcześniej zainstalowany program Skype.

W palmtopie Mio P560, pamięć może osiągać pojemność 4GB dzięki kartom SD i MMC oraz najnowszym kartom w standarcie SDHC. Wewnętrzną pamięć urządzenia powiekszono do sporej pojemności 2 GB co umozliwia instalację map GPS całej Europy bez dokupywania dodatkowych kart pamięci.

Najważniejsze cechy:

* system Windows Mobile 6 Classic w polskiej lokalizacji
* procesor Samsung S3C2440A 400 Mhz
* pamięć wewnętrzna 2 GB
* obsługa kart SD/MMC oraz SDHC
* dotykowy ekran 3,5" o rozdzielczości 240 x 320 pikseli
* karta WiFi, Bluetooth oraz odbiornik GPS SiRFstar III
Ostatnio edytowany przez kurczakos, 01 Wrz 2009, 00:40, edytowano w sumie 1 raz
kurczakos
Nowicjusz

01 Wrz 2009, 09:40

Ale po co płacić 1200 pln za nawigację? to strasznie dużo a wcale nie daje ona dużo więcej niż zwykły tani GPS. Z własnego doświadczenia wiem że nie ma prawie żadnej różnicy po za ilością gadżetów z których najczęściej się nie korzysta. Sam mam Larka 35.6 tylko że ja w prezencie dostałem jak neostrade zamawiałem. Ale cena w sklepach jakieś 250-300pln, jeździłem korzystając też z droższych Mio i Garminów. I nie ukrywam że nie zauważyłem różnicy żadnej
Czy to aby na pewno prawda??
dlugopis
Nowicjusz

Miejscowość: WWA

17 Kwi 2010, 22:46

A w jakie modele, marki nawigacji mogę wgrać Auto Mapę( oprócz palmptopów), zależy mi tylko na Automapie.
gajowyPH
Nowicjusz

Miejscowość: Podlaskie

29 Kwi 2010, 06:27

Nawigacja z ALDI 4,3" - 3 lata gwarancji 150€ 43 kraje, mozliwosc dogrania opcji antyradar
nix
Nowicjusz

Miejscowość: niemcy

06 Maj 2011, 21:34

Polecam tą 4,3 cala od tego gościa z allegro: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty Ma dwie takich rozmiarów, jedna z mapą Polski, drugą z Polski i Europy, osobiście mam tą z wyłącznie Polski (nie wiem czym się różnią, chyba niczym oprócz tej dodatkowej mapy).
Jest bardzo prosta w obsłudze, dołączona mapa polski jest dobra (a nawet jeśli jej nie polubimy to można wgrać inną - nawi jest odblokowana), pod względem sprzętowym też dobrze, bez problemu odczytuje pozycję z satelitów: czyli w sumie wygoda podążania za wyznaczoną trasą jest spora, do tego głośniki nie rzężą tylko wyraźnie mówią gdzie mamy skręcić.
Ogólnie polecam, nie miałem problemów z wysyłką, pomimo że trzeba trochę poczekać (wysyłka z Chin, cóż nie ma róży bez kolców).
Ostatnio edytowany przez arekk10, 07 Maj 2011, 22:17, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus UX - nowe wersje specjalne
    Najmniejszy SUV Lexusa doczekał się nowych wersji specjalnych. Miejski crossover klasy premium jest teraz dostępny w odmianach F Sport Style Blue i Elegant Black. Te warianty podkreślają charakterny styl modelu UX i robią ...