Jaką nawigację satelitarną polecacie - proszę o pomoc

07 Sie 2007, 09:51

Witam wszystkich,

Jaką nawigację polecilibyście? cenowo do 2000zł. Słyszłem, że Blaupuntky to dobry wybór. Jeśli tak to podajcie, który model.

Z góry dziękuję.

Przemek.
Przemo329
Nowicjusz

17 Sie 2007, 21:34

Hey!Ja kupilem Garmin-nuvi 650 za 750$,szybkie odswiezanie,proste menu w jezyku polskim,posiada miejsce na karte pamieci sD,pokazuje stacje bezynowe,hotele,restauracje itp.Osobiscie jestem bardzo zadowolony z niego i polecam kazdemu ale nie wiem ile kosztuje w Polsce,chyba ze 350 bedzie tansza. Kris
2007 Hyundai Santa Fe Limited 3.3L V6,242 KM
krzysztofrud2
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pennsylwani

28 Sie 2007, 13:52

Również polecam Garmin, np. tego [link do oferty na Allegro wygasł]
Do jechałem dzieki niej bez zadnych problemów do francji i nawigacja znała wszystkie drogi, nawet w małych mieścinach. Duzo dobrych funkcji, np omijaj drogi płatne itd.
W Polsce takze spisuje sie idealnie w Poznaniu nigdy nie poprowadziła mnie pod prad, ani nie miałem zadnych przygód z nia.
Trasa Poznań grudziądz takze idealnie wyliczona.
Polecam
lluukkii0
Nowicjusz

28 Sie 2007, 21:16

polecam Nokia 330 Auto Navigation.

Zestaw do nawigacji
- Nawigacja ROUTE 66 Navigate 7 Europa (zainstalowana)
- Wskazówki głosowe (różne języki)
- 2GB-SD Card
- Monitor 3,5"
- GPS SiRFIII GSC3
- Komendy głosowe
- Zakresy tunera (FM,MW., EW)
- Odtwarzane formaty WMF, AVI, MPEG4, ASF, MPG, JPG, BMP
- Wymiary 81 x 109 x 30 mm
- Waga 205 g

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

23 Wrz 2007, 11:54

Moim zdaniem praktycznie wszystko co zostalo wyprodukowane przez Garmina jest godne polecenia. To na jaki odbiornik sie zdecydujesz zalezy tylko do ciebie...ty decydujesz ile chcesz wydac i jakie funkcje sa ci potrzebne.

Ja osobiscie urzywam Garmina 276C a to dlatego ze potrzebuje kilku funkcji do jazdy poza utwardzonymi drogami. Poprzednio mialem Garmina Quest..tez bardzo dobry odbiornik...ma ta zalete ze jest maly i po wyjeciu z auta mozna go latwo schowac do torby i uzywac gdzies na szlaku w gorach itp.
Stebel
Nowicjusz

Zdjęcia: 153
Miejscowość: Gardnerville, NV, USA

21 Lut 2010, 15:45

a co myslicie o nowej marce i nawigacji Vordon, widziałem na allegro, podobno są niezłe ale proszę o opinie, przemawia za nimi cena 289 za 5 cali, całkiem nieżle, ale wolę się upewnić, dzieki pozdr
motofreak
Nowicjusz

Miejscowość: kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Napęd E-Axle - Hybrydy Lexusa będą bardziej dynamiczne
    Lexus pokazał wprawdzie swoje pierwsze auto w pełni elektryczne, ale japoński producent wcale nie zamierza rezygnować z napędu hybrydowego. Inżynierowie pracują właśnie nad nowym układem E-Axle, który sprawi, że nawet ...

04 Mar 2010, 22:36

Witam wszystkich, mam zamiar niedługo kupić samochód i w związku z tym chciałbym kupić także nawigację, nie za bardzo się orientuję dlatego chciałbym prosić o pomoc w zakupie, nie potrzebuje zbędnych gadżetów typu odtwarzacz mp3 itp, chciałbym aby była dokładna przede wszystkim na Polskich drogach za granicą aż tak bardzo nie musi być, przeglądając oferty nawigacji natknąłem się na funkcję omijania płatnych dróg, autostrad itp, więc taka opcja by była mile widziana. Chciałbym jeszcze się spytać jak wygląda sprawa przyszłych aktualizacji map? Znajomy mi mówił że jest to płatne i kosztuje około 600zł ale nie bardzo chce mi się w to wierzyć :wink: Kwotę jaką chciałbym przeznaczyć to około 500 - 1000zł zależy ile mi zostanie po kupnie samochodu
Harut
Nowicjusz

Miejscowość: Bogatynia

04 Mar 2010, 23:04

Harut, http://www.my-navia.pl/
pooglądaj poczytaj, będziesz mądrzejszy przy wybieraniu,
co do omijania to w zasadzie każda mapa ma to w swoim menu,
wszystko zależy gdzie zamierzasz jeździć i czy tylko do auta będziesz to wykorzystywał, czy tylko po drodze, czy może gdzieś poza, możliwości zastosowań jest multum, jak i sposobów na zakup i dopasowanie navi do konkretnych potrzeb :wink:
jedno co moge ci poradzić nie ma sensu pchać się w nawigacje większą niż 4,3 lub5 cali ;) a tak po prawdzie 3,5 w zupełności wystarcza dla normalnego użytkownika a wiadomo cena robi wiele :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

04 Mar 2010, 23:31

myśle , że powinieneś przeglądnąć allegro tam zawsze jakaś fajna sztuka się trafi , ja tez szukam nawigacji i nie chce wydac na nia za wiele jest wiele marek, które maja rozsądne ceny, chociażby jak juz sie pytałem ten Vordon, pooglądaj sobie i tez myśle , że 4,3 lub 5 cali spokojnie Ci wystarczy
motofreak
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

03 Sie 2010, 09:08

witam
pisałem to w innym poście więc tylko wam przekleje

Witam. Prosta sprawa jak się wybiera !!!
Cena noj mogę powiedzieć że serwis !!!
kupiłem VORDON 5" używałem 3 miesiące z wielkim zadowoleniem (przejechałem Francję, Niemcy i Włochy) był super na mapach od sprzedawcy. ALE STŁUKŁEM DOTYK PRZEZ PRZYPADEK. Wystarczyło zadzwonić pod 505-943-007 i miły serwisant wymienił wysyłkowo za 100 zł w ciągu dwóch dni !!!!!!!! Gdzie w innym serwisie na mieście powiedzieli ze koszt to ponad 200 zł (głupota).
Gość z serwisu bez problemu odbierał telefony, można było się dogadać tak że cała zabawa trwała nie cały tydzień i miałem sprzęt w domu
Kupcie sobie tomtoma wydając 1500 zł i macie to samo a jaki serwis drogi!! Dla znajomego też zamawiam vordona 5" bo wiem ze jak mi się Spier.....li to bez problemu mi naprawią.
alosa
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

10 Sie 2010, 11:02

Można teraz wygrać nawigację NavROad w konkursie :)
Ostatnio edytowany przez Stiwen, 10 Sie 2010, 21:41, edytowano w sumie 1 raz
Stiven
Stiwen
Nowicjusz

Miejscowość: Płock