Jaką toaletę wybrać do kampera?

27 Lis 2022, 13:35

Witam.
Jestem nowa w temacie i będę wdzięczna za jakieś rady. Zastanawiam się nad zakupem toalety do kampera, waham się między toaletą przenośną a kasetową? Która opcja sprawdzi się lepiej?
otell123
Nowicjusz

27 Lis 2022, 13:59

Nie wiemy jakiego masz kampera i ile miejsca jest na toaletę? Tu jest to bardzo ważne bo jedna to toaleta przenośna / turystyczna, a druga kasetową i ona montowana jest na stałe. To główne różnice między nimi.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Lis 2022, 14:21

Ducato 2.3 JTD, przestrzeń jest ograniczona, narazie jestem na etapie planowania, wyborów. Chyba będę musiała zrezygnować z komfortu toalety kasetowej i wybrać jakiś model przenośnej :)
otell123
Nowicjusz

28 Lis 2022, 14:01

No tak jednak toaleta przenośna, tylko jaka? Zastanawiam się nad thetfordem lub fiamma. Dobrze żeby była lekka i prosta w obsłudze, no i miała pojemnik na nieczystości w miarę duży. Nie wiem jak z awaryjnością tych toalet, są trwałe? Czy w razie uszkodzenia jakiejś części można dostać zapasowe?
otell123
Nowicjusz

28 Lis 2022, 14:16

otell123 napisał(a):Zastanawiam się nad thetfordem lub fiamma.
Tu masz jeszcze do rozważenia Dometic ale ja myślę że tu z tych firm każda będzie dobra musisz tylko zwrócić uwagę na pojemności jak chcesz większą to trzeba celować w takie około 20 litrów. Będą one po prostu trochę wyższe zachowując pozostałe wymiary szerokości i długości.
Tu masz taką przykładową Thetford 21 litrów [link do oferty na Allegro wygasł] która powinna spełnić Twoje oczekiwania.
Jeżeli chodzi o budżet to w 500zł powinna się zmieścić ze środkami / płynami na start.
otell123 napisał(a):Nie wiem jak z awaryjnością tych toalet, są trwałe?
Raczej tak tu po prostu trzeba uważać jak się je przestawia itd. bo wtedy najłatwiej coś uszkodzić :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Lis 2022, 14:43

Na ten model toalety patrzyłam, do rozważenia mam jeszcze taki model, pojemność zbiornika na nieczystości to też 21l. Porta Potti 565 - Thetford [link do oferty na Allegro wygasł]
Porównam sobie te dwa modele, popatrzę jeszcze na Dometic i coś na pewno wybiorę. Dziękuję za pomoc :)
otell123
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Verso-S (2005–2017)
    To kolejny minivan Toyoty w segmencie B. Powstał w 2005 roku jako następca Toyoty Yaris Verso i był produkowany do roku 2017. W Europie występował pod nazwą Verso-S, a na innych rynkach jako Toyota Ractis. Auto doczekało ...
    Stresujący manewr parkowania dla Kierowcy
    Umiejętne parkowanie jest równie ważnym elementem bezpiecznej jazdy jak poruszanie się po drogach. Tymczasem jeden na czterech kierowców ma problemy z parkowaniem(1). Kierowcy przyznają, że wolą zaparkować dalej ...

12 Wrz 2023, 14:29

Jakby ktoś jeszcze szukał, to ja polecam tą Porta Potti 565: Zdjęcie , u nas dobrze się sprawdza - duży pojemnik, wygodna. Też wolelibyśmy kasetową, ale nie ma opcji :P
Hejho
Obserwowany