Jaką umowę muszę przygotować do kupna auta?

05 Sty 2022, 14:59

Witam w piątek mam zamiar kupić samochód z tatą. On będzie właścicielem a ja będe współwłaściciel. Czy jest do tego potrzebna jakas specjalna umowa, ponieważ w internecie znalazłem tylko takie gdzie jest jeden kupujący? Z góry dziękuje za odpowiedzi
Mikołaj1kon
Nowicjusz

05 Sty 2022, 15:19

W miejscu kupującego wpisujesz dwie osoby i podajesz ich dane.

Możesz wykorzystać taką umowę gotową w której jest dwóch sprzedających i kupujących. Wpisujesz tylko jednego sprzedającego, a drugiego skreślasz.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Taki gotowy dokument można dowolnie wykorzystać skreślając to co nie potrzebne, czyli może być np. jeden sprzedający i dwóch kupujących lub dwóch sprzedających i jeden kupujący :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

05 Sty 2022, 15:30

Nie zapomnij o dwóch podpisach... :ok:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...
    BMW Z4: roadster przyszłości
    Nowe elementy zewnętrzne, staranne modyfikacje we wnętrzu, nowy pakiet wyposażenia i nowy podstawowy wariant silnikowy BMW Z4 powodują, że na salonie NAIAS 2013 w Detroit samochód będzie wyglądał jeszcze bardziej atrakcyjnie ...