Jaką wybrać nawigację?

01 Lut 2011, 13:10

Witam, poszukuję nawigacji samochodowej do około 350zł, chciałbym ją kupić na allegro szybko bo planuję wyjazd niebawem. Najlepiej aby miała jak największy wyświetlacz i mapy całej Europy. W tym temacie jestem totalnie zielony. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Patryk
Patryk_
Początkujący

Miejscowość: Suwałki
Prawo jazdy: 01 03 2011
Auto: W210 220CDI

03 Lut 2011, 15:41

Proponuję coś takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

Coprawda są tam tylko mapy Polski, ale powinieneś być zadowolony z obydwu modeli :wink:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

03 Lut 2011, 18:21

za 350 zł to raczej kompletu map na europę nie kupisz. Z piratami to jest tak, że albo działa albo nie, generalnie trzeba poświęcić dużo czasu, żeby dowiedzieć się co i jak. Jak pracujesz, to taniej i szybciej jest kupić gotowca za ok 500 zł, masz legala i nie musisz sie głowić nad instalowaniem piratów.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

12 Kwi 2011, 20:03

Ja polecam nawigację 5" od tego pana - Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty
Nawigacja sprawdza się bardzo dobrze, jest precyzyjna, ekran wyraźny, głos nie skrzeczy (to też jest ważne), mapa dodana gratis tylko na Polskę też nie jest zła (a jako że nawigacja jest odblokowana można wgrać jeszcze lepszą, a także na całą Europę, Afrykę i co tylko dusza zapragnie a da się zdobyć), tylko raz rozpoznała mi rondo jako serię skrzyżowań :lol:
Dla mnie to prawie ideał - nie kosztowała mnie dużo (widać po samochodzie chyba że nie mam za dużo pieniędzy, prawda?) a jako że często jeżdżę w różne miejsca bardzo mi się przydaje.
Ostatnio edytowany przez arekk10, 07 Maj 2011, 22:17, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

17 Kwi 2011, 13:15

Raczej na Twoim miejscu nie pchał bym się w takie pseudowynalazki typu ORDON, która nawet nie obsługuje większych kart jak 4 GB. Polecam LARK'a 50.5 w tych pieniądzach lub GoClever Navio 500 .

Z piratami to jest tak, że albo działa albo nie, generalnie trzeba poświęcić dużo czasu, żeby dowiedzieć się co i jak.

Po prostu trzeba umieć zainstalować do końca lub jeśli nie posiada się takich umiejętności to oddać sprzęt komuś takiemu kto takową wiedzę i umiejętności posiada aby to zrobił poprawnie.
Nie jestem zwolennikiem piractwa ale śmieszą mnie takie wypowiedzi. Znam kilka osób które zjeździły pół europy (m.in zawodowi kierowcy autokarów) na takich mapach i słowa złego na nią nie powiedzieli do dziś. Po prostu trzeba wiedzieć jak to zrobić, ot cała filozofia.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

23 Kwi 2011, 09:50

Ovi maps, masz mapy calej europy, od roku sa dostepne za darmo, ale bys musial kupic jakis telefon Nokii ktory je obsluguje. Mapy dosc dokladne, nawet sa zaznaczone niektore polne drogi w Polsce(super do jezdzenia rowerem).

http://maps.ovi.com - tu mozesz dokladnsoc map sprawdzic, dzialaja 100% w trybie offline jak wczesniej sciagniesz je na telefon.

Uzywam je na Nokii C7 i poza tym ze z wylaczonym AGPS szuka na poczatku satelity nawet z 3 min, to reszta jest ok.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe systemy bezpieczeństwa od Volvo
    W pełni zautomatyzowana jazda w korku, ograniczenie kolizji na skrzyżowaniach oraz redukcja do zera kolizji z udziałem zwierząt – to najnowsze projekty w dziedzinie bezpieczeństwa, nad którymi pracuje Volvo. ...

27 Kwi 2011, 09:52

cieżko się zdecydować na jakąś nawigację , ale ja mogę polecić ten sprzęt który ja używam, ja jeżdze na nawigacji Vordon i świetnie się sprawdza, ma dobre mapy fabryczne, ale wgrałem sobie dodatkowo Auto Mapę, ma niezłą baterię i duży wyświetlacz oraz proste i czytelne menu, przejechała ze mną pół Europy i doskonale się sprawdziła , po za tym ceną też jest korzystna
ja kupiłem na allegro i polecam [link do oferty na Allegro wygasł]
motofreak
Nowicjusz

Miejscowość: kraków