Jaka wyciągarka do samiego

18 Lut 2011, 07:59

Taki duzy jak ty chciales to raczej watpie :razz: 75Ah To jednak troche za duzo jak na ten maly alternator wydaje mi sie ze max 65Ah :razz:
soldatt
Początkujący

Miejscowość: M-ce ;)

18 Lut 2011, 18:06

to jest tak że jeśłi tej windy będziesz używał okazjonalnie to sprawny oryginalny altek powinien starczyć do jakiejś 65, jak soldatt pisze,
ale jeśli chcesz tej windy używać często to warto mocniejszy altek założyć i większe aku
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Lut 2011, 18:53

Na rajdy się raczej nie wybieram (chociaż ostatnio byłem na WOŚP i była winda potrzebna), ale ekipę mamy taką co szuka coraz ciekawszych (trudniejszych) szlaków więc nigdy nie wiadomo kiedy winda będzie potrzebna. Na razie założę do oryginała i zobaczymy jak będzie robić, jak się skończy aku to się kupi nowy, mocniejszy i wtedy zobaczę czy wystarcza alternator, nie ma się co chyba martwić na zapas :lol:
iro6
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dębno

18 Lut 2011, 21:16

Ale muszisz uwazac jak bedzie wind chodzil bo pozniej samochodu nie odpalisz :mrgreen: i pozostaniesz na wieki w blotku w ktore wpadles :mrgreen:
soldatt
Początkujący

18 Lut 2011, 21:23

W wielkie błoto to raczej sam się nie wybieram:)
iro6
Początkujący
Awatar użytkownika

18 Lut 2011, 21:43

no wiesz ale roznie to bywa :mrgreen:
soldatt
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pagani Huayra - centralnie umieszczony wydech
    Samochody ze stajni Pagani zawsze słynęły z ekstrawaganckiego wyglądu i nie inaczej jest w przypadku następcy modelu Zonda, czyli Huayry. Tak samo jak w Lexusie LFA, wszystkie końcówki wydechu włoskiego auta skupiono ...
    Jak przygotować samochód do wiosny?
    Dokładne umycie samochodu po zimie to nie tylko kwestia estetyki – można w ten sposób ochronić samochód przed postępowaniem korozji. Oprócz tego regularne mycie auta, zwłaszcza szyb, lusterek i ...

19 Lut 2011, 06:57

soldatt napisał(a):Ale muszisz uwazac jak bedzie wind chodzil bo pozniej samochodu nie odpalisz :mrgreen: i pozostaniesz na wieki w blotku w ktore wpadles :mrgreen:

Nie przesadzajmy :mrgreen: Zresztą poco gasić? Niech chodzi i się ładuje, ja bardzo rzadko gaszę Parcha w terenie, no chyba że dłuższy postój, a tak odpalam w domu i gaszę w domu, niech sobie pyrka na wolnych. A jak coś to możesz sobie gajgery wsadzić co byś miał podgląd prądu.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

19 Lut 2011, 07:59

Ja w sumie tak samo, odpalam rano i gaszę wieczorem, szczególnie teraz czyli w zimie, niech silnik zawsze będzie ciepły
iro6
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Lut 2011, 13:47

Jogi4x4, zapom8inasz że masz wolnossącego wolnoobrotowego diesla, a nie młynek do kawy :mrgreen: różnica w spalaniu na postoju jest dość znaczna, w samim bak nie wystarcza na 2 dni taplania :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Lut 2011, 16:13

tu mas absolutną rację, jak zatankuję 25 litr to wystarcza na jedna dobrą dniówkę :) I JESZCZE CZEKAM NA ODPOWIEDŹ: Jaka lina???????
iro6
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Lut 2011, 18:32

Mysle ze z 8 mm :razz: taka by ci stykla :mrgreen:
soldatt
Początkujący

19 Lut 2011, 22:03

pocieszny napisał(a):Jogi4x4, zapom8inasz że masz wolnossącego wolnoobrotowego diesla, a nie młynek do kawy :mrgreen: różnica w spalaniu na postoju jest dość znaczna, w samim bak nie wystarcza na 2 dni taplania :mrgreen:

No fakt, mi w Samcu bak starczał na max. 250km. A zaletą jest to że po jakiejś akcji poza autem wchodzisz i jest cieplutko :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lut 2011, 05:58

soldatt napisał(a):Mysle ze z 8 mm :razz: taka by ci stykla :mrgreen:

ale mnie chodziło, jaka lina w sensie, stalowa czy syntetyk???
iro6
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Lut 2011, 11:53

stalówka ;) jeśli nie walczysz z masą i używasz od święta :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Mar 2012, 14:56

Myślę że te 12000 o których piszesz to nie jest masa samochodu. Zadzwoń na 52 340 27 67 to ci doradzą
Zibi2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 1990
Auto: Jeep sherokee