Jaki 9 osobowy bus na długie trasy + przyczepa?

13 Gru 2009, 13:09

Witam,
wiem, że podobne pytania pojawiały się już na forum ale ja chciałbym zapytać w trochę innym kierunku:
jaki duży samochód dostawczy (a w sumie osobowy) na prawko kat. B byście polecali? na względzie mam oprócz oczywiście bezawaryjności - wygodę pasażerów (nie licząc przedniej kanapy). Samochód musi być 9 osobowy oraz maksymalnie ładowny (wersja raczej długa).
Drugim aspektem jest jego zdolność (teoretyczna i faktyczna) do ciągnięcia przyczepy z hamulcem (ciężarowej) do ok 1,5 tony.
Głównie chodzi mi o to jaki silnik zniesie dosyć ciężkie warunki pracy (bo przecież po górach też pojeździć musi) i będzie w miarę dynamiczny. I jak wspomniałem wcześniej - możliwie komfortowy. Dobry wygląd będzie jego dodatkowym atutem (tu duży minus np dla osławionego VW T4).
Jeździłem VW T5 w wersji multivan (krótki) i słabym silnikiem TDI 90KM i jest on daleki od ideału.
Zastanawiam się nad Trafic, Interstar czy Movano (bo to chyba jedno i to samo?) ale podobają mi się również sprintery.
Oczywiście możliwie nowy i nie zajeżdżony.
Cena ok 45 - 50k pln.
Co byście polecali z tego typu pojazdów?
qrczaki
Nowicjusz

23 Cze 2010, 17:08

Bierz sprintera najlepiej z silnikiem 2.7 cdi.Mozesz tez sprowadzic z anglii i przerobic ja jezdze przerobinym i jest bardzo fajnie.
dragonhunter
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

18 Lip 2010, 09:15

Kolega wyżej dobrze piszę bierz sprintera i nawet się nie zastanawiaj. Craffter VW też jest ok.
arabino
Nowicjusz

Miejscowość: Rutki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...