Jaki akumulator kupić????????

24 Sty 2015, 23:12

PhantomASA1 napisał(a):Jeśli chcesz kupić super akumulator do twego samochodu to kup sobie taki jaki zaleca producent ale z duzą wartością prądu rozruchowego.

Tu się z Tobą nie zgodzę,Najtrwalsze są właśnie te z mniejszym prądem rozruchowym,ten z większym łatwiej kręci rozrusznikiem,ale jest też mocniej obciążony.Najlepiej kupić dokładnie taki jaki zaleca producent,dotyczy to zarówno pojemności,jak i prądu rozruchowego.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

25 Sty 2015, 13:39

yeti65 napisał(a):Najtrwalsze są właśnie te z mniejszym prądem rozruchowym,ten z większym łatwiej kręci rozrusznikiem,ale jest też mocniej obciążony.

Możesz rozwinąć tą ciekawą myśl?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Sty 2015, 16:27

MotoAlbercik napisał(a):Możesz rozwinąć tą ciekawą myśl?

Ciężko będzie to wytłumaczyć fachowo,elektrykiem nie jestem :mrgreen:
Ale skoro mniej wysilone silniki są trwalsze od tych mocno wysilonych,to podobnie będzie z akumulatorem.Oczywiście Te z większym prądem rozruchowym są poniekąd do niego przystosowane,ale ...pewnie nie wszystkie jednakowo dobrze :wink:
Podejrzewam że łatwiej zrobić trwały aku z niskim prądem,niż z wysokim :sly:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

09 Lut 2015, 13:16

Jeżeli szukacie części samochodowe to można kupić w necie w wybranym sklepie. Mi akurat znajomy polecił jeden z nich i tam musiałem kupić sterownik akumulatora do audi. Znajomy mi polecił ten sklep. Ich usługi są fachowe i bardzo atrakcyjne cenowo. Więcej na PW.
DareSzczecin
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 01 1984
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi
Rok produkcji: 2009

06 Mar 2015, 17:17

Jak by ktoś szukał sterownika silnika to polecam ten sklep auto 24 parts na szczęście mieli do mojego modelu części i udało mi się auto zreanimować.
waldemar111
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 1989
Auto: G3

01 Lut 2018, 10:08

Ja sobie chwalę współpracę z Master Sport jeśli chodzi o akumulatory, robią rzeczy nowoczesne, wydajne, spełniające wymogi ekologiczne i ochrony środowiska. Warto sobie przejrzeć ich produkty. Duża żywotność, prosta obsługa, bezawaryjność.
Ostatnio edytowany przez ArteK, 01 Lut 2018, 20:20, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin pkt VIII.1
kamilswiech
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 03 1990
Przebieg/rok: 48tys. km
Auto: Audi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak warsztaty w Polsce zamawiają części?
    Mimo, iż rośnie liczba warsztatów z dostępem do szerokopasmowego Internetu oraz tych wyposażających swoich pracowników w urządzenia mobilne, wykorzystanie globalnej sieci do celów biznesowych jest niewielkie. ...