Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tylko w dieslu bo benzynowe jednostki od 2006 roku z tego co pamiętam były łączone już z przekładniami CVT.tombond napisał(a):Czy w obu wersjach znajduje się klasycznu automat 6-biegowy, czy tylko w dieslu, a w benzynie jest CVT, bo takie info znalazłem na innym forum?
Takich nie ma. Już Ci pisałem w innym wątku jaka-skrzynia-znajduje-sie-w-honda-cr-v-automat-vt129813.htm na temat tych automatów tam gdzie pytałeś o Hondę CRV. Jeździsz mało więc jak kupisz auto z niedużym przebiegiem to raczej skrzyni nie masz co się bać przy regularnym serwisie zrobi na pewno ponad 200tkm bez problemu.tombond napisał(a):Myślę o zakupie RAV-4 IV generacji w benzynie, ale tylko z klasycznym automatem i tu robi się problem, jeśli wersje benzynowe posiadają CVT.
Ogólnie tego diesla sobie odpuść bo to nie najlepsza jednostka i może przysporzyć sporo kłopotów.
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
O tym nawet nie myśl przy przebiegach o których pisałeś. Tu nawet jak byś sporo jeździł to tego diesla lepiej omijać.tombond napisał(a):Chyba, albo RAV-4 w dieslu z klasycznym automatem
Swoją drogą silniki w Toyotach Valvematic uchodzą za trwałe i mało wymagające, a skrzynia CVT nie powinna sprawiać problemów jak o nią zadbasz i kupisz w miarę świeże auto.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TOYOTA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TOYOTA