Jaki BUS

28 Sty 2010, 13:18

Witam zastanawiam sie nad kupnem busa, tzn chce go kupic tylko nie wiem dokladnie do chce. Najchetniej byloby to Iveco z tego co slyszalem sa dobrymi samochodami, lecz maja takze swoje wady. Z kolei chcialem Renault Master lecz wszyscy odradzaja, mowia ze to strata kasy. Jaki samochod waszym zdaniem jest dobrym autem. Poszukuje busa wielkosci Maxi badz troszke mniejszego.
Pomozecie?
Kapitan_Bomba
Nowicjusz

Miejscowość: Tarczyn

28 Sty 2010, 14:17

A ile kolego chcesz pieniążków na to przeznaczyć?
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łobez

28 Sty 2010, 20:03

Volkswagen LT auta ponoc jedne z najlepszych
Toretto

28 Sty 2010, 20:38

LT to auto typowo dostawcze ale masz rację jest jednym z najlepszych dostawczaków jakimi w ogóle jeździłem (lepszy jest chyba tylko Crafter) niestety jest zawsze kilka ale
- jeśli zdecydujesz się na LT to broń cię Panie Boże nad zakupem silnika 2.5TDI bo ma tylko 103KM a to zdecydowanie za mało. Lepszy już jest silnik 2.8 TDI (chyba 130KM)
- ładowność paki. Są dwa rodzaje czyli 3,5 tony oraz 7,5 tony. Wiadomo że mając prawko kat.B można jeździć tylko tym pierwszym egzemplarzem
- cena (najtańszy jaki udało mi się znaleźć [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - no chyba że źle szukałem :D )
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Sty 2010, 00:29

Co do Craftera to kolega kupil swiezy samochod, po miesiacu pierdzielnol mu silnik, wymiana uzywanego kosztowala go ponad 7000
Kapitan_Bomba
Nowicjusz

29 Sty 2010, 10:53

Widocznie musiał trafić na jakiś ferelny egzemplarz. Ja Crafterem zrobiłem 150 tys kilometrów i nic nawet nie stuknęło w nim. Według mnie nie ma co wybierać i wziąść jednak stare poczciwe T4 :D Auto nie do zajezdżenia. U mnie pracowało z lawetą i robiło wiele tysięcy kilometrów z tego co wiem to jego aktualny właściciel używa tego auta do.....ciągnięcia lawety :roll: Warto nadmienić że przy sprzedaży na liczniku było juz 550 tys przebiegu i wymnieniałem w nim tylko 2 razy rozrząd (normalne zjawisko), płyny i filtry no i oczywiście go tankowałem :P
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi
    System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi Motors Corporation, stanowiący wyposażenie nowej generacji modelu Outlander, która zadebiutowała w Europie kilka miesięcy temu, otrzymał wyróżnienie Euro ...

29 Sty 2010, 12:22

T4 za male, potrzebuje wiekszego busa.
Kapitan_Bomba
Nowicjusz

29 Sty 2010, 16:18

to może coś takiego?? [link do oferty na Allegro wygasł] z tego co wiem to ludzie sobie zachwalają to auto
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

30 Sty 2010, 13:38

Potrzebuje samochodu najdalej z 2005 roku

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Przebiego to raczej nie realna sprawa, dzwonilem do tego kolesia twierdzi ze samochod stal rok co dziwne kazdy jeden jego wystawiony samochod ma niski przebieg a rocznikowo przeczy temu. Bus ktory jezdzi w ciagu 4 lat jest w stanie zrobic ok 450.000 znalazlem takiego Mastera. Ale z Mastera odrazu zrezygnowalem czytajac opinie na jego temat.
Kapitan_Bomba
Nowicjusz

30 Sty 2010, 22:49

A może skusisz się na Mercedes Vario? Silne i wytrzymałe pojazdy, można to zobaczyć w firmie przewozowej "Guliwer". Jeżdżą tak zapełnione że szok, że silnik jeszcze to wytrzymuje. A to jest przykład nie zawodności i trwałości.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: Nie mam

02 Lut 2010, 22:20

Niestety stare trupy :/
Kapitan_Bomba
Nowicjusz

03 Lut 2010, 17:52

Ile max. chcesz wydać na busa i co będzisz nim woził, ludzi, towar ???
vip
Nowicjusz

03 Lut 2010, 23:44

N auto chciałbym wydac ok 40tyś chyba że bede musiał wydac wiecej wiec wtedy bede kombinowal kase. Samochod bedzie słuzyl do przewozu towaru.
Kapitan_Bomba
Nowicjusz

04 Lut 2010, 06:54

Jak ma to byc bus to tylko MERC-BUS. Sprinter.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

14 Lut 2010, 18:40

a myslałes nad renault mascoot duzo lepszy niz master
arteksaxo
Nowicjusz

Miejscowość: kraków