Jaki diesel do 20,000

03 Gru 2013, 11:21

Witam wszystkich
Tak jak w temacie szukam oszczędnego diselka do ok 19000 tyś zł przebiegu nie pisze bo dziś to wszystko cofane :|
Myślę o a4 b6 bądź Octavię 2 1.9 105km
Co myślici. O tych autach który wybrać
I czy warto patrzeć na 2,5 tir audi 180 konny niby wzmocniony,czy to tylko plotki??
Pozdrawiam :-)
JACOBSCH
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 04 04 2012
Auto: nie mam

03 Gru 2013, 14:18

2.5TDI V6 lepiej omijać. Octavia 1.9TDI 90 albo 130KM. Wersja 105KM nie jest tak trwała.
Jak nie potrzebujesz duzego auta A3 z 1.9 90KM wystarczy. Zawiecha trwała a jak coś padnie naprawa kosztuje grosze. Większe A4 to wielowachacz.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

03 Gru 2013, 22:02

Do tego 1.9 TDI 90 km nie mają dwumasy i turbiny ze zmienna geometria łopatek i są podane na chipy wiec spokojnie zrobisz nawet 150km
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Gru 2013, 20:53

panowie zapomniałem dodać iż chodi mi tylko o sedana :P

konkretnie znalazłem coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

osobiście z zewnątrz bardziej audi ale środek to skoda mi się podoba
a co wy na to?
JACOBSCH
Nowicjusz

04 Gru 2013, 21:07

Skoda z 2.0 TDI to fatalny pomysł. Ten silnik to porażka. Audi ok ale trochę za tanie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Gru 2013, 10:47

kolego odpuść sobie audi z tym autometem MULTIRONIC - nienaprawialne jak już to szukaj na zwykłym automacie lub manualu

2.5 V6 porażka m.in. wycierające się wałki rozrządu - studnia bez dna dlatego te auta są tak tanie

2.0TDI porażka jak wyżej napisali
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    BMW Vision ConnectedDrive 2011
    Majestatyczny koncept nadaje formę najnowocześniejszym technologiom oraz nowatorskim pomysłom, natomiast jego głównym zadaniem jest inteligentne zintegrowanie kierowcy, pojazdu i świata zewnętrznego. Wszystko to znajduje ...

05 Gru 2013, 10:50

z tego co napisałeś jedyny słuszny wybór OCTAVIA 1.9 105ps lub 115ps w tej cenie spodziewaj się sporego przebiegu bo te auta są w cenie do tego wszystkiego weź pod uwagę wysokie zainteresowanie złodziei... auto bardzo chodliwe
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Gru 2013, 20:12

co do skody zgadzam się zwami 2.0 tdi porażka dziś kupiłem ciekawą gazetę i dsg również dość awaryjne
będę szukał skody 1.9 tdi albo tego typu audic pozdrawiam! ;)
JACOBSCH
Nowicjusz

09 Gru 2013, 01:05

Może wprowadzę ci coś nowego do tematu?
vectra C lub signum z 1.9cdti 120 km tylko raczej kombi bądź signum ciężko z sedanem ;-/
auto dobrze zrobione , tanie części, a silnik fiata - bardzo udany zresztą poczytaj o 1.9JTD 120 km. w tej cenie znajdziesz naprawdę fajną już.
tu masz dość starego signum ale wyposażenie, silnik i dużo fotek.
[link do oferty na Allegro wygasł]
tym jeżdżę: opel astra 1 1.6 8v (MÓJ), mitsubishi L400 2.5td (kto nie jechał nie wie co traci), toyota avesis verso 2.0 diesel (rodziców), ursus c 330 2.0 diesel bez turbo , lamborghini runner 1.5did (silnik mitsubishi)
Asterloth
Nowicjusz

Auto: Opel Astra I
Silnik: 1.6 8v
Paliwo: Benzyna

09 Gru 2013, 11:12

po zdjęciach widać że radio było wyciągane i prawa lampa paruje...

SIGNUM w sedanie NIE WIDZIAŁEM - chyba że to literówka się wkradła

zgodzę się że silnik 1.9cdti 120ps czy 150ps ze skrzynią 6 biegową to bardzo dobra jednostka

vectra C szczególnie w wersji kombi to duży samochód napisałbym bardzo duży...

O ILE SIĘ NIE MYLĘ signum to luksusowa wersja VECTRY praktycznie wszystko to samo
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Gru 2013, 11:15

poza tym jakoś mi się nie podoba ten airbag w desce rozdzielczej - nie wiem może mi się wydaje...
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Gru 2013, 19:07

no tak napisałem dość nie jasno, wybacz godzina zrobiła swoje :D
sprostowanie - vectra w sedan bądź signum
a nie mówię że ta aukcja chodziło o zdjęcia (w tym bagażnika) żeby wiadomo było jak to auto wygląda w tej cenie...
a jeśli się nie boisz ciekawych rozwiązań warto tez obejrzeć Saab 9-3 tam są albo uturbione PB albo owy diesel a marka jest mało popularna wiec cena jak na luksusowego opla wg mnie fajna od jakiegoś czasu się do tego przymierzam ale na razie mało wiem trzeba by coś o tym znaleźć.
jak zresztą widać jestem trochę fanem opla bo może nie ma genialnych aut ale większość jest ponad przeciętna i warta uwagi. To ile przepracowała i w jakich warunkach moja astra to żadnemu autu tego nie życzę a mimo to wstaje rano idę odpalam i jadę. od 10 lat nigdy nie było nic co by mnie zaskoczyło z istotnych awarii bo pierdoły już zaczynają ja męczyć. ale historie tej astry to ja mogę rozpisać na 10 stron łącznie z użytkowaniem jej przez dziadka przez 3 lata który po polonezie odpala auto z 4 tys obr - prawda że fajnie? :?
tym jeżdżę: opel astra 1 1.6 8v (MÓJ), mitsubishi L400 2.5td (kto nie jechał nie wie co traci), toyota avesis verso 2.0 diesel (rodziców), ursus c 330 2.0 diesel bez turbo , lamborghini runner 1.5did (silnik mitsubishi)
Asterloth
Nowicjusz

Auto: Opel Astra I
Silnik: 1.6 8v
Paliwo: Benzyna