Jaki diesel do 25tys????

15 Lip 2007, 12:43

Witam
Chcę kupić sobie jakiegoś diesla do 25tys. Wybór jest ogromny, i sam nie wiem co kupić, a znawcą nie jestem. Dlatego liczę na Wasze opinie. Autko ma mi służyć max 5lat, bo później chciałbym zmienić na kombi, dlatego powinno być mało awaryjne. A na teraz wystarczy jakieś 3 drzwiowe. Myślę nad AstrąII lub GolfemIV. Chyba że polecacie coś innego, bo dużo osób mówi o japończykach, ale jakoś mi się nie podobają. Ja mam tylko porównanie AstryII Kombi w wersji 1,7DTI (coś koło 75KM), bo taką dużo obecnie jeżdżę, i wrażenie odnośnie autka, tzn. wyglądu, wnętrza, prowadzenia jest jak najbardziej ok, jedyny minus który mnie drażni, to trochę mało mocy jak na takie kombi, bo bardzo często potrzebna jest redukcja przy wyprzedzaniu, no i czuję się ciąg w aucie dopiero powyżej 2500obr/min. Astry mają jeszcze w dieslu silniki 2.0, ale o ile wtedy jest większe spalanie??
Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie.
Pozdrawiam
marlon23
Nowicjusz

Miejscowość: RUDNIKI

15 Lip 2007, 13:13

polecam Toyote Avensis D4D 2.0TD. Bardzo fajne autko :D Za cene 24 tys. kupisz rocznik 2000. Poczytaj sobie opis,podaję [link do autocentrum.pl wygasł]

[link do Gratka wygasł]
Toyota Avensis D4D Klima, 2.0 turbo diesel, 2000r.
Japończyk to japończyk 8)
qra69
Nowicjusz

Miejscowość: sosnowiec

15 Lip 2007, 14:25

gra69: W podanym przez Ciebie artykule i pod nim zwłaszcza o Avensis ludzie źle się wypowiadają, to co wg Ciebie jest w nich takie cool?
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

15 Lip 2007, 18:22

dla mnie jest ok, znam osoby które mają i są zadowoleni.
Podałem link do artykułu, którego sam nie czytałem, według mnie autko jest ok, zawsze znajdą się osoby, którym coś nie pasuje
qra69
Nowicjusz

Miejscowość: sosnowiec

15 Lip 2007, 21:25

Jeżeli chodzi o wyprzedzanie w krótkim czasie, to polecam Golfa 1.9 TDI Jednostki wysokoprężne Golfa są oszczędne. VW Golf ma dobrze dopracowany układ kierowniczy, materiały wykończeniowe są wysokiej jakości i jest to niezawodne auto.
Kup silnika diesla z pompowtryskiwaczami 115 KM lub mocniejszy 130 KM, ale nie polecam silnika mocy 90 KM i 110 KM, bo to jest pompa rotacyjna. Pompowtryskiwacze lepiej pracują w silniku diesla.

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

18 Lip 2007, 07:31

Jest jeszcze Ford Focus 1,8tdci. Miałem okazję tym się kawałek przejechać. Dynamika super (115 koni) niewiem jak z niezawodnością...
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najlepsza taksówka na świecie? Hybryda!
    Był czas, gdy w Polsce, Niemczech i wielu innych krajach Europy na ulicach dominowały taksówki z silnikami Diesla, a jednym z najczęściej wybieranych samochodów był Mercedes W124. Dziś taksówkarze na ...

04 Sie 2007, 11:43

A co sądzicie o V40 bo w tej cenie też już można kupić??
marlon23
Nowicjusz

Miejscowość: RUDNIKI

05 Sie 2007, 00:54

wlasnie mialem pisac oV40 .. samochód godny uwagi... komfort jazdy.. zresztą to Volvo :D
Death Angel
Początkujący

05 Sie 2007, 07:35

:D Panowie! Zawartość merytoryczna Waszych wypowiedzi - zwłaszcza o Volvo - jest naprawdę na wysokim poziomie!!! :wink: :shock: :D
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina