Jaki dostaliście największy mandat?

15 Kwi 2008, 20:09

Tak, ale wyprzedzanie na linie ciągłej to jedno z największych głupstw na drodze...nigdy nie wyprzedzam na zakazie...fakt, każdy łamie przepisy, ale bez przesady...
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Kwi 2008, 14:10

W niektórych przypadkach wyprzedzanie na linie ciągłej jest niedopuszczalne, no ale co zrobimy gdy przed nami jedzie traktor albo kombajn. Gdy nikt nie jedzie z naprzeciwka, to musimy wyprzedzić.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

16 Kwi 2008, 14:16

Ja niewyprzedzałem na zakręcie tylko na wiadukcie, a że nic niejechało z naprzeciwka to przydusiłem;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

16 Kwi 2008, 18:17

Czasami te podwójne ciągłe to mnie mocno zastanawiają. Ktoś chyba za dużo farby miał.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Kwi 2008, 05:13

A czasem też zastanawia mnie...linia przerywana na ostrym zakręcie...u mnie w miejscowości w 3. miejscach to w ogólnie nie powinno być linii przerywanej, tylko ciągła...ostry łuk, nic nie widać...fakt, nie które linie ciągłe wkurzają i dają do myślenia, dlaczego tu jest zakaz wyprzedzania?...wydaje się prosta droga itd. , ale to raczej dla naszego bezpieczeństwa.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf R Cabriolet
    Volkswagen zaprezentował najszybszego kabrioleta w historii marki. Golf Cabriolet w wersji R posiada silnik 2.0 TSI o mocy 195 kW/ 265 KM i rozpędza się od 0 do 100 km/h w 6,4 s. Wszystkie modele produkowane z oznaczeniem ...
    Nieuważny pieszy i zasada ograniczonego zaufania
    Podobnie jak kierowcy piszący SMS-y i rozmawiający przez telefon w trakcie jazdy narażają się na utratę kontroli nad pojazdem, także i piesi rozproszeni przez rozmowę czy zabawę gadżetami narażają siebie i innych na niebezpieczeństwo. ...