Jaki jest gwint "oczka" holowniczego [Panda II]

22 Maj 2012, 17:41

Witam, chciałbym się zapytać, jaki jest rozmiar i rodzaj gwintu w Pandzie drugiej generacji. Wielkie było moje zaskoczenie, gdy okazało się, że takowego w potrzebie nie mam, a teraz dla pamięci, chciałbym je dorobić, gdyż mam sposobność.
Prosiłbym o informację o rodzaj i rozmiarze gwint, oczko sam sobie dospawam ;)
pitt99
Nowicjusz

23 Maj 2012, 09:26

Z uwagi na to, że jest to element mający duży wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego odradzam wykonywanie go samemu - nie kosztuje wiele a ma homologację ..

[link do oferty na Allegro wygasł]
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

23 Maj 2012, 13:48

no ale z drugiej strony, homologacja to coś co można podrobić, ile było przypadków, że samochód niby przetestowany, niby cacy a potem producent wzywa 50000 samochodów bo ma hamulce niesprawne. Jak sam sobie zespawam, to wiem co mam.
pitt99
Nowicjusz

24 Maj 2012, 11:10

Za problemy na drodze w wyniku urwania się takiej samoróbki będziesz odpowiadał Ty a nie producent auta czy inżynier co źle zaprojektował hamulce, lub mechanik co je źle zamontował ..
Ale Twój wybór - ja odradzam - 30 pln i sumienie czyste jest ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Finał NIGHT POWER 2013 GP w Płocku / relacja
    Ostatnia runda tegorocznego NIGHT POWER Grand Prix zakończona. W Płocku zmierzyło się około 70 zawodników. W całym cyklu na starcie stanęło ponad 200 zawodników. Już wiemy kto jest najlepszy. Zwycięzcą całego ...