Jaki jest termin wypowiedzenia umowy o OC?

27 Sie 2012, 14:33

Witam, mam pytanie odnośnie OC bo się pogubiłem, otóż kupiłem samochód 17.07.2012 r, auto miało polisę Warty i jak mi było wiadome to nic z tym do końca trwania polisy robić nie trzeba ale teraz polisa się kończy i mam pytanie bo gdzieś ostatnio przeczytałem, że jest 30 dniowy termin na wypowiedzenie tej umowy od dnia zawarcia umowy? chciałbym teraz wypowiedzieć tą umowę i związać się z inna firmą, myślałem, że normalnie do 1 dnia przez końcem trwania polisy ją wypowiem i wezmę gdzieś indziej ale ten 30 dniowy termin wzbudza jakieś problemy u mnie i nie wiem czy on mnie dotyczy(czy już nie mogę rozwiązać tej polisy?), może się ktoś zna i się wypowie? pozdrawiam
iosif83
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 08 2001
Auto: Mazda 323F

28 Sie 2012, 19:53

1 dzień .. Idziesz i piszesz oświadczenie, że rezygnujesz .. Bierzesz historię jesli potrzebujesz ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

20 Wrz 2012, 10:34

Powstało pewne zamieszanie bo 11 lutego 2012 weszły w życie nowe przepisy dotyczące OC. Wszystko zależy teraz od tego czy ta polisa, którą dostałeś wraz z zakupionym samochodem, została przez poprzedniego właściciela zawarta przed czy po 11 lutego 2012 roku.. Poczytaj w necie jak prawidłowo złożyć wypowiedzenie umowy oc po zmianach w przepisach.
tomekp77
Nowicjusz

Auto: Palio II 1,2 LPG
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpiękniejsze samochodowe trasy Europy
    Nie trzeba być fanem przygód agenta 007, by pamiętać, jak w jednym z filmów brawurowo pędził on na trasie nicejskiej swoim samochodem. James Bond wsławił się wieloma rzeczami – począwszy od niewątpliwego ...