batekbartek88 napisał(a):Proponuje jednak kupno auta którym trochę pojeździsz a nie większość czasu będzie stało i się utlenialo. Mb190 zajebi... auto, jeszcze w czarnym kolorze to już wogole
Ze wszystkich samochodów wymienionych w temacie MB 190 utlenia się zdecydowanie najszybciej
.
HighwayStar napisał(a):te auta nie będą tanieć i jest to swojego rodzaju inwestycja,
Żaden samochód wymieniony w tym temacie nie będzie już tanieć
.
DamianYT napisał(a):Golfy i te BMW mnie nie interesują
Proszę nie wymieniaj E30 i Golfa w jednym zdaniu
. Rozumiem z czym Ci się oba mogą kojarzyć ale Golf to badziewie, a E30 to świetna maszyna.
DamianYT napisał(a):;) SIERRA była by ciekawa
Bardzo dobry wybór
. Osobiście baaaardzo polecam ten samochód
, a przyprawia o skręt szyi osoby trochę starsze niż 15 lat, mnie prosili ludzie bym zjechał na chwilę na bok bo chcieli obejrzeć Ścierkę z bliska. Przeważnie byli to ludzie 30 - 70 lat ale w większości od 40... Z bardzo różnych samochodów od Lanosa do nowego Jaguara.
Interesowała by Cię mk1 czy mk2? Bo rozumiem że kwestia wyglądu odgrywa tu jakąś rolę, czy jednak nie?
[link do oferty na Olx wygasł]Tu znalazłem dość ładną mk2. Budżet masz aż za duży na ten samochód (oczywiście poza cosworth, bo to już duuużo za niski budżet), więc w lato jak będzie wysyp będziesz mógł sobie wybrać co chcesz. Rynek ładnych Ścierek w zimę jest dość mały, trzeba by poczekać do lata. Jakiś czas temu był do sprzedania merkur XR4TI na alledrogo
, stali forumowicze będą go pamiętać -> piękny stan i chyba 7500 zł.
Gdybyś poważnie już zaczął myśleć o Sierr'ce to daj znać na PW, coś tam zawsze podpowiem
. Ścierek jest dosyć mało co jest wadą gdy ją kupujesz, a zdecydowaną zaletą gdy już ją masz
. Generalnie znalezienie zadbanej sztuki NIE JEST jakimś niesamowitym wyczynem
.
A gdybyś chciał naprawdę cudowną to z tym budżetem zapraszam do kontroli mobile.de:
[link do mobile.de wygasł]Skąd jesteś kolego??? W Wawie stoi jeszcze ładna Omega A w dodatku na czarnych blachach gdybyś był zainteresowany.
kirin88 napisał(a):Kupno klasyka nawet na pierwszy samochód to bardzo dobry pomysł. Klasykiem na prawde nauczysz się jeździć, nauczysz się myślenia za kierownicą. W starym samochodzie zawsze jest coś do zrobienia więc majsterkowanie potrenujesz. Gdy gdzie nie gdzie wyskoczy purchel rdzy, będziesz miał okazje nauczyć się przydatnej umiejętności walki z rudą, która klasyków nie opuszcza aż po złom
Mam identyczne zdanie
.
Pozdrawiam
.