DamianYT napisał(a):Otóż mam 17 lat i za rok będę robił prawko a więc trzeba też się interesować samochodem ,
Do czasu zdania prawka jeszcze ze 100x zmienią Ci się typy motoryzacyjne. A swoją drogą pamiętam, jak przed zdaniem prawka marzyłem o zakupie opla manta A...
Do dziś żałuje, że nie kupiłem bo właśnie 9 lat temu jak robiłem prawo jazdy manty były jeszcze śmiesznie tanie i w ogóle były
Kupno klasyka nawet na pierwszy samochód to bardzo dobry pomysł. Klasykiem na prawde nauczysz się jeździć, nauczysz się myślenia za kierownicą. W starym samochodzie zawsze jest coś do zrobienia więc majsterkowanie potrenujesz. Gdy gdzie nie gdzie wyskoczy purchel rdzy, będziesz miał okazje nauczyć się przydatnej umiejętności walki z rudą, która klasyków nie opuszcza aż po złom
fiko7 napisał(a):lub BMW serii 8
Kolego nie wiesz co piszesz...
Do 15 tys. e30 będzie idealne szczególnie dla młodej osoby. Duży wybór silników, przesadnie prosta konstrukcja i bardzo tanie części jak na klasyka.
No i tak jak koledyz wyżej piszą, jakaś sierra, 190, jakiś stary tylno-napędowy opel typu ascona, manta. Przy odrobinie szczęścia trafi się nawet ford capri, to taki odpowiednik manty.
Każdy z tych samochodów ma w sobie coś czego nie mają samochody współczesne, każdy z nich lubi też rdzewieć ale taki już urok klasyka
)) Za to wrażenia z jazdy i poczucie, że kierujesz czymś wyjątkowym są bezcenne