volvo s40 96r.
standardowy klucz jest wyrobiony
felgi stalowe to jeszcze odkrece ale jak aluminiowe wkladam to dokręca sie ledwo a odkręcic juz nie idzie bo takie luzy ma ten klucz ze lata we wszystkie strony
chcialem zakupic nowy, dynamometryczne za drogie, pozostaje krzyżakowy oraz teleskopowy który lepszy? ceny podobne ok 15-25zł
tylko teraz jaki ma byc to rozmiar? krzyzak ma 4 końcówki i kazda ma inny rozmiar a teleskopowy ma tylko 1-2końcówki i skąd mam wiedziec czy będzie pasować? wie moze ktos jaki potrzebuje rozmiar? teleskopowy jest dluzszy wiec lepiej dokrece i duzo mocniej zgasza sie?
A druga sprawa to sprzeczałem sie z kumplem na temat dokręcania on twierdzi ze wystarczy 1 lub 2 rękoma dokręcic śrube w kole a ja twierdzie inaczej, od malego mnie uczono ze dokrecamy na krzyż opuszczamy pojazd i na maxa dokręcamy śruby na krzyż ale uzywając nogi, stając na kluczu i tak zawsze dokrecalem, i nigdy nie mialem problemu z tym ze odkrecily mi sie śruby w czasie jazdy a nie jednemu znajomemu takie rzeczy sie przytrafiały. ile to jest orientancyjnie 110-115nm?
pozdro