Jaki kombi?

17 Wrz 2007, 10:26

Do tej pory jeżdziłem Renault Scenic, później Citroen xsara picasso a wiec osobówkami ale takimi podwyższanymi.Teraz chciałem zmienić samochód i
Potrzebny jest mi samochód z dużym bagażnikiem do którego mógłbym dużo załadować towar ale jednocześnie żeby miał ładną stylistyke i dobrego kopa :) myślałem nad jakimś kombi ale sam nie wiem jaki, mozecie cos polecić?
Autostrada do nieba
wydech
Nowicjusz

17 Wrz 2007, 14:47

:D Opel Omega...i wieziesz słonia! :wink:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

17 Wrz 2007, 18:43

Opel Omega jest brzydki :/ Lepiej kup Merca okularnika (największe kombi na rynku) lub Citroena C5.
Uzytkownik
Nowicjusz

17 Wrz 2007, 21:11

:D :D :D merc okularnik - to dopiero brzydota! Kolega pisze o walorach użytkowo/transportowych, Kolego Uzytkownik... :wink:
kardio
Początkujący

18 Wrz 2007, 06:47

Opel omega mi jakoś nie podchodzi.Chciałem coś raczej z górnej półki, zależy mi również na bezpieczeństwie bo czasem z dziećmi bede jeździł.Przeszukiwałem sieć pod względem fajnych kombiaków i znalazłem coś takiego

co o tym myslicie?
Autostrada do nieba
wydech
Nowicjusz

18 Wrz 2007, 07:50

:shock: :shock: :shock: wydech: jeśli możesz mierzyć tak wysoko, jak przdstawiłeś na foto, to czemu ma/miało slużyć założenie wątku? Admin - daruj, ale przy wyborze obiektu do zsunięcia majtek i ...też należy wątek zakładać? :evil:
kardio
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
    Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...

19 Wrz 2007, 10:42

kardio a powiedz mi czemu służy zakładanie wątków o porsche najnowszych bejcach itd. to nie to samo? zdaje sobie sprawe że niewielu ludzi na to stać ale przecież są tacy którzy to kupują w przeciwnym razie te firmy juz dawno by splajtowały.
Spytałem o v70 poniewaz w podobnej cenie można kupić bmw toruing, Jaguar x-type kombi, mercedes kombi a nie sztuka wydać pieniadze, trzeba to zrobić z głową zeby później nie żałować więc jeśli znacie się na tego typu samochodach napiszcie co o nich sądzicie, który najlepiej wybrać, jak jest z ich spalaniem, czy lepiej wziąć diesla czy benzyne
Autostrada do nieba
wydech
Nowicjusz

19 Wrz 2007, 12:05

wydech napisał(a):kardio a powiedz mi czemu służy zakładanie wątków o porsche najnowszych bejcach itd. to nie to samo? zdaje sobie sprawe że niewielu ludzi na to stać ale przecież są tacy którzy to kupują w przeciwnym razie te firmy juz dawno by splajtowały.
Spytałem o v70 poniewaz w podobnej cenie można kupić bmw toruing, Jaguar x-type kombi, mercedes kombi a nie sztuka wydać pieniadze, trzeba to zrobić z głową zeby później nie żałować więc jeśli znacie się na tego typu samochodach napiszcie co o nich sądzicie, który najlepiej wybrać, jak jest z ich spalaniem, czy lepiej wziąć diesla czy benzyne
8) wydech: weź jedno pod rozwagę: ci, których stać na kupno aut, o których toczy się ta rozprawka - nie bywają na takich forach, bo i po co? Stać ich na furę, stać na drogi serwis i tankowanie, gdy trzeba. :D
kardio
Początkujący

19 Wrz 2007, 16:42

Vectra kolego
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

20 Wrz 2007, 08:50

no mnie niestety rownież nie stać na taki samochód ale i tu mogę sie pochwalic miałem okazje się nim przejechać :) niestety jako pasażer ale i to dobre.Samochod chodzi bym powiedzial bezszelestnie ale to chyba oczywiste w tej klasie, natomiast bardzo ładnie zachowuje się na naszych drogach, dobrze amortyzuje dziury oraz delikatnie zbiera zakręty tak że w środku tego bardzo sie nie odczuwa.I tak to chyba wszystko z moich wrażeń.Niestety o wersjach silnika, spalaniu nic nie wiem
crazyman
Nowicjusz

21 Wrz 2007, 09:54

Wersji silnika jest dużo, jednym z mniejszych jest 2,4 diesel, który spala na trasie 5,5-6, w mieście 8,3-9,8 według mnie nawet nieżle to wypada.
Najlepiej to sobie wejść na strone http://www.volvocars.pl/All-Cars-MY08/V ... h/Variant/
i tam są wyszczególnione wszystkie silniki wraz z opisami, można je również porównać między sobą. Ja jak miałbym brać to chyba 185KM AWD ale to dlatego że lubie ostrą jazde
johwayne
Nowicjusz

Miejscowość: W-wa