Jaki kombi?

17 Wrz 2007, 10:26

Do tej pory jeżdziłem Renault Scenic, później Citroen xsara picasso a wiec osobówkami ale takimi podwyższanymi.Teraz chciałem zmienić samochód i
Potrzebny jest mi samochód z dużym bagażnikiem do którego mógłbym dużo załadować towar ale jednocześnie żeby miał ładną stylistyke i dobrego kopa :) myślałem nad jakimś kombi ale sam nie wiem jaki, mozecie cos polecić?
Autostrada do nieba
wydech
Nowicjusz

17 Wrz 2007, 14:47

:D Opel Omega...i wieziesz słonia! :wink:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

17 Wrz 2007, 18:43

Opel Omega jest brzydki :/ Lepiej kup Merca okularnika (największe kombi na rynku) lub Citroena C5.
Uzytkownik
Nowicjusz

17 Wrz 2007, 21:11

:D :D :D merc okularnik - to dopiero brzydota! Kolega pisze o walorach użytkowo/transportowych, Kolego Uzytkownik... :wink:
kardio
Początkujący

18 Wrz 2007, 06:47

Opel omega mi jakoś nie podchodzi.Chciałem coś raczej z górnej półki, zależy mi również na bezpieczeństwie bo czasem z dziećmi bede jeździł.Przeszukiwałem sieć pod względem fajnych kombiaków i znalazłem coś takiego

co o tym myslicie?
Autostrada do nieba
wydech
Nowicjusz

18 Wrz 2007, 07:50

:shock: :shock: :shock: wydech: jeśli możesz mierzyć tak wysoko, jak przdstawiłeś na foto, to czemu ma/miało slużyć założenie wątku? Admin - daruj, ale przy wyborze obiektu do zsunięcia majtek i ...też należy wątek zakładać? :evil:
kardio
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...
    Co musisz wiedzieć o wymianie oleju?
    Regularna wymiana oleju silnikowego jest niezbędna, by samochód działał sprawnie i nie doszło do awarii silnika. Kierowcom zdarza się zapomnieć o wymianie oleju albo odkładać ją na później – często skutkuje ...

19 Wrz 2007, 10:42

kardio a powiedz mi czemu służy zakładanie wątków o porsche najnowszych bejcach itd. to nie to samo? zdaje sobie sprawe że niewielu ludzi na to stać ale przecież są tacy którzy to kupują w przeciwnym razie te firmy juz dawno by splajtowały.
Spytałem o v70 poniewaz w podobnej cenie można kupić bmw toruing, Jaguar x-type kombi, mercedes kombi a nie sztuka wydać pieniadze, trzeba to zrobić z głową zeby później nie żałować więc jeśli znacie się na tego typu samochodach napiszcie co o nich sądzicie, który najlepiej wybrać, jak jest z ich spalaniem, czy lepiej wziąć diesla czy benzyne
Autostrada do nieba
wydech
Nowicjusz

19 Wrz 2007, 12:05

wydech napisał(a):kardio a powiedz mi czemu służy zakładanie wątków o porsche najnowszych bejcach itd. to nie to samo? zdaje sobie sprawe że niewielu ludzi na to stać ale przecież są tacy którzy to kupują w przeciwnym razie te firmy juz dawno by splajtowały.
Spytałem o v70 poniewaz w podobnej cenie można kupić bmw toruing, Jaguar x-type kombi, mercedes kombi a nie sztuka wydać pieniadze, trzeba to zrobić z głową zeby później nie żałować więc jeśli znacie się na tego typu samochodach napiszcie co o nich sądzicie, który najlepiej wybrać, jak jest z ich spalaniem, czy lepiej wziąć diesla czy benzyne
8) wydech: weź jedno pod rozwagę: ci, których stać na kupno aut, o których toczy się ta rozprawka - nie bywają na takich forach, bo i po co? Stać ich na furę, stać na drogi serwis i tankowanie, gdy trzeba. :D
kardio
Początkujący

19 Wrz 2007, 16:42

Vectra kolego
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

20 Wrz 2007, 08:50

no mnie niestety rownież nie stać na taki samochód ale i tu mogę sie pochwalic miałem okazje się nim przejechać :) niestety jako pasażer ale i to dobre.Samochod chodzi bym powiedzial bezszelestnie ale to chyba oczywiste w tej klasie, natomiast bardzo ładnie zachowuje się na naszych drogach, dobrze amortyzuje dziury oraz delikatnie zbiera zakręty tak że w środku tego bardzo sie nie odczuwa.I tak to chyba wszystko z moich wrażeń.Niestety o wersjach silnika, spalaniu nic nie wiem
crazyman
Nowicjusz

21 Wrz 2007, 09:54

Wersji silnika jest dużo, jednym z mniejszych jest 2,4 diesel, który spala na trasie 5,5-6, w mieście 8,3-9,8 według mnie nawet nieżle to wypada.
Najlepiej to sobie wejść na strone http://www.volvocars.pl/All-Cars-MY08/V ... h/Variant/
i tam są wyszczególnione wszystkie silniki wraz z opisami, można je również porównać między sobą. Ja jak miałbym brać to chyba 185KM AWD ale to dlatego że lubie ostrą jazde
johwayne
Nowicjusz

Miejscowość: W-wa