REKLAMA
Witam
Mam problem w wyborze odpowiedniego auta dla siebie więc postanowiłem poradzić się osób znających się na rzeczy.
Mam 10 tys zł na swoje pierwsze auto. Przez 4.5 roku jeździłem golfem II mojego ojca ale teraz czas na nabycie czegoś dla siebie. Auto będzie użytkowane na początku przez okres pół roku w granicach 2-4 tys km miesięcznie po autostradach. Później spadnie minimum o połowę w celu dojazdu do pracy z miasta do miasta przez wioski. Zastanawiam się aby kupić jakiegoś benzyniaka i go za 2-3 miesiące zagazować. Tylko pytanie jakie auto byłoby najlepsze w tej cenie. Oczywiście jak najmniej awaryjne
Rozglądałem się mniej więcej za takimi modelami jak Audi A3, Audi A4 B5, Octavia I, Passat B5, Toyota Corolla. Wszelkie inne modele też chętnie rozpatrzę.
10 tys to przeznaczenie na samo auto. Na montaż instalacji gazowej znajdzie się osobna kwota. Prosiłbym jednak napisać ile może mnie wynieść koszt montażu instalacji LPG w danym aucie.
Mam dodatkowe (mam nadzieję) lekkie wymagania. Wiem, że w tej cenie nie mogę z wymaganiami szaleć ale mam nadzieję, że się uda coś znaleźć
Jak najmniej awaryjny, spalanie w gazie 8-9l/100, 5-cio drzwiowy, nie chcę kombi, kolor preferowany ciemny (żadne odcienie żółci, zieleni, pomarańczy czy niebieskiego... granatowy może być). Rocznik możliwie jak najmłodszy.
Skrzynia manualna. Napęd na przednią oś.
Rejon w przypadku ofert: podkarpacie.
Przepraszam jeżeli zły dział.
Pozdrawiam