Jaki kupić system nawigacji GPS ???

12 Kwi 2007, 11:01

Jaki kupić system nawigacji GPS ??? Proszę o rady ! Z góry dziekuje.
talazar
Nowicjusz

12 Kwi 2007, 12:05

http://www.nokaut.pl/systemy-nawigacji/tomtom.html

tutaj masz wszystko, porownania cen w sklepach, opis, ceny i pisza jak zamowic+ instalacja, jak bys nie wiedziala jak, pozdrawiam
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

13 Kwi 2007, 11:44

pita62m
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

14 Kwi 2007, 13:45

Miałem do czynienia z Tomtomem Go 700. Jechałem z nim do Hiszpanii. Czasem gubił zasięg, szczególnie w ciasnych uliczkach barcelony, ale jest naprawdę godny polecenia.
Aha, jak kupujesz GPS, to koniecznie patrz na to, zeby miał pilot zdalnego sterowania.
kubak1988
Nowicjusz

Miejscowość: Lwówek Śląski

03 Maj 2007, 21:47

A po co w GPS-ie jest niezbędny pilot zdalnego sterowania??
ciekawa sprawa :(
pita62m
Nowicjusz

05 Maj 2007, 15:20

Ano po to, że jak jechałem do Hiszpanii to osoba z tylnego siedzenia ustawiała różne rzeczy jak głośność, widok mapy, powiększenie. Poza tym pilot jest w większości przypadków wygodniejszy niż dotykowy ekran. I dodatkowo u mnie w samochodzie GPS był podpięty dość daleko od kierowcy.
kubak1988
Nowicjusz

Miejscowość: Lwówek Śląski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC 500 nietypowym samochodem bezpieczeństwa
    W ubiegły weekend po przerwie wróciła amerykańska seria wyścigowa IMSA WeatherTech SportsCar [...]. W czasie rundy na słynnym Daytona International Speedway oficjalnym samochodem bezpieczeństwa był Lexus LC 500 w niezwykłych, ...
    McLaren P1 hybrid - 2,8 sek., 903 KM
    Propozycja z Wielkiej Brytanii to jeden z najmocniejszych samochodów, obecnych na światowym rynku, zastępująca legendarny model F1. Postanowiono w niej sięgnąć po najnowsze, dostępne rozwiązania. Z tego powodu pod ...

05 Maj 2007, 16:39

Od 6 lat jeżdżę w nawigacją i nigdy nie potrzebowałem pilota :lol:
a tym bardziej nie potrzebowałem ingerencji osób a tylnego fotela.....
No ale każdy się bawi jak lubi :twisted:

A jeżeli twierdziesz, że pilot ma być to napewno nie jako "konieczne" wyposażenie a może tylko jako kolejny bajer podnoszący cene całego urządzenia...
pita62m
Nowicjusz

14 Maj 2007, 10:36

talazar napisał(a):Jaki kupić system nawigacji GPS ??? Proszę o rady ! Z góry dziekuje.

Potrzebujesz map Polski czy Europy?
Bo jeśli zależy Ci na Polsce to mapy copernicusa (navigo) są całkiem niezłe i dokładne.
Napisz do czego konkretnie Ci potrzebne, czy zależy Ci na konkretnych miastach czy trasach..
Lolek
Nowicjusz

18 Maj 2007, 20:00

jeżdżę na gps-ie tomtom one polecam latwy w obsludze i doskonale chodzi i żadnego pilota do tego nie potrzeba to tylko zbędna rzecz.kręcę nim po anglii
i sprawdza się.milego zakupu.
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

21 Maj 2007, 08:51

misiek napisał(a):jeżdżę na gps-ie tomtom one polecam latwy w obsludze i doskonale chodzi i żadnego pilota do tego nie potrzeba to tylko zbędna rzecz.kręcę nim po anglii
i sprawdza się.milego zakupu.

A jak jest z mapami na Polskę? Nie miałem tomtoma w ręce, ale znajomy mi mówił, że mają mało szczegółowe mapy na Polskę. Nudziłem się trochę w weekend, zrobiłem sobie leniwą niedziele i przeglądałem mapy navigo, szukałem jakiejś brakującej drogi. Niestety, brakowało tylko polnej w okolicach Solca n/d Wisłą.
Lolek
Nowicjusz

04 Cze 2007, 17:07

co do mapy polski nie jestem w stanie ci odpowiedziec ja mam wersje europy
zachodniej.pozdrawiam :D
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

06 Cze 2007, 17:07

Już miałem okazje widzieć. Zdecydowanie wolę Navigo, moim zdaniem ma lepsze.
Lolek
Nowicjusz

03 Gru 2013, 00:06

Od jakiegoś czasu używam SmartGPS SG635 i nie ukrywam jestem zadowolony. Oczywiście bywało że się pomyliła ale której nawigacji to sienie zdarzało.
kalinka87
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Peugeot 407
Paliwo: Diesel

09 Gru 2013, 14:57

robię rocznie ok 95 tys.km. i po wielu jazdach na różnych nawigacjach najbardziej mi odpowiada Garmin , ten model NUVI 2595 LMT ttp://eazymut.pl/344-nuvi-2595-lmt.html
to już 4 model, wymieniam je co dwa lata na nowsze modele.
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014